Sådan Oddser du på Tennis

Denmark

Lovlige bookmakere i Danmark

Betroet af brugerne

Opdatere på

Sådan oddser du på tennis – vi guider dig rundt i de mest populære tennis betting markeder, serverer brugbare tennis betting strategier og leverer tennis tips og tricks, så du får den bedst tænkelige mulighed for at banke bookmakerne. Hvis du foretrækker at gå direkte til at spille på tennis, så glem ikke at tjekke og bruge nogle af de følgende bonusser: Comeon bonus, MrGreen Bonus & Unibet Bonus.

Wimbledon Centre Court Foto
Sådan oddser du på tennis. Læs vores betting tips – blandt andet til Wimbledon Centre Courts græstæppe. Foto: Danbu14 CC BY-SA 3.0.

Tennis Betting Markeder

Vi starter med et kig på de mest populære tennis markeder.

Kampodds

De fleste tennis odds placeres nu engang på, hvem der vinder et givent opgør. Da uafgjort ikke er en mulighed i tennis, er der kun to udfald at spille på, nemlig vinder og taber. Senere, under tennis betting tips og tricks, går vi nærmere i dybden med, hvordan man så rent faktisk analyserer sig frem til den mest sandsynlige vinder.

Totalt antal partier

Det er også muligt at spille på det samlede antal partier i en tenniskamp. Det samlede antal partier har selvfølgelig meget at gøre med, hvor tæt et opgør man forventer. Ligner kampen en total walkover for den ene part, kan man næppe regne med en lang kamp, og dermed må man forvente få partier.

Totalt antal sæt

På linje med antal partier kan man selvfølgelig også spille på det samlede antal sæt. Her gælder samme logik som ovenfor: tætte opgør må forventeligt give mange sæt, mens ensidede kampe, der hurtigt er overstået, giver få sæt. Her kan man med fordel trække meget på spillernes indbyrdes historik.

Handicapspil

Har du luret en favorit, men synes du, at de udbudte tennis odds er til den lave side? Så kan det være værd at overveje at spille på enten sæt- eller parti-handicap. Her tildeles den ene spiller en hypotetisk inden kampstart.

Det kan være at spille på den ene spiller til at være bagud med et halvt sæt, når kampen begynder. For at vinde væddemålet skal spilleren altså dermed vinde kampen med to sæt for at væddemålet går hjem. Fordelen ved denne type tennis væddemål er så, at du får højere tennis odds.

Sæt scoren

Et andet populært tennis væddemål er, hvad den eksakte sæt score bliver. Her er odds højere end på standard vinderspil, fordi det i sagens natur er sværere at gætte den præcise score end blot kampens vinder.

Tennis betting på sæt score kan, ligesom eksempelvis handicapspil, blandt andet være en overvejelse værd, hvis du mener at have spottet en stor favorit. I stedet for blot at spille på vedkommende til at vinde kampen, kan det være, du kan stive dine tennis odds ved at spille på, at kampen ender i en hurtig 2-0’er.

Sådan Oddser du på Tennis: Tennis Betting Strategier

Jo mere stringent og velovervejet, du forholder dig til din betting, jo større chance er der for succes. Her er nogle tennis betting strategier, som du med fordel kan implementere.

Find dit nichemarked

Det er i sagens natur svært at slå bookmakerne. For vi kan researche nok så meget, dykke ned i statistikker, lytte til eksperter og så videre. Men vi er oppe imod en hær af analytikere og statistikere, som arbejder med enorme mængder data og derfor oftest er foran på informationsfronten.

En måde, man kan forsøge at omgås dette, er ved at lede i de afkroge, hvor færre kigger. Og et muligt sted at søge er Challenger-turneringer. Her ser man ofte ukendte ansigter, og ligesom de fleste spillere, som hellere spiller, når det er Nadal, Djokovic og deslige, der spiller, så bruger bookmakerne også færre ressourcer på denne slags turneringer.

Derfor kan du komme ekstremt langt, hvis du er i stand til at skaffe dig viden om mindre kendte spillere, før bookmakerne bliver klar over det.

Hav styr på odds, indsatser og bankroll management

Lommeregneren er din ven, når du begiver dig ud i tennis betting og i øvrigt i betting generelt. Det er en god idé at have konti hos flere bookmakere. Det giver dig nemlig mulighed for at shoppe efter de bedste odds, før du placerer et tennis væddemål.

På den korte bane kan det virke ubetydeligt, om man kan hente 0,12 højere tennis odds på et givent opgør. Men spiller du nogenlunde regelmæssigt og for mere end håndører, så løber alle disse decimaler hurtigt op på den lange bane.

Det er også vigtigt at tage din bankroll management alvorligt. Undgå som udgangspunkt at satse mere end 5% af din bankroll og hold styr på dit regnskab og led efter mønstre i dine betting gevinster og tab.

Det er også en god idé at satse nogenlunde stabile indsatser. Udarbejd evt. et skema som du vælger dine tennis betting størrelser ud fra. Et eksempel kunne være:

  • Okay værdi: 1-3 units
  • God værdi: 4-7 units
  • Rigtig god værdi: 8-10 units.

Spil kun når der er betvalue

Den sidste af vores tennis betting strategier handler om at slå til, når prisen er god, og gå sin vej, når det ikke er tilfældet. Til dette formål kan man udregne betvalue. Med betvalue menes, at man holder det udbudte tennis odds op imod ens egen vurdering af sandsynligheden for, at et væddemål går hjem. Eksempelvis:

Nick Kyrgios – Alejandro Davidovich Fokina 1,22 – 4,30

Lad os sige, du overvejer Nick Kyrgios til odds 1,22, men du kan ikke helt vurdere, om prisen er for lav. Så vi ser på, hvilken sandsynlighed bookmakeren tilskriver en Kyrgios-sejr:

100/1,22 = 81,97%

Bookmakerne vurderer altså, at Kyrgios vinder over 8 ud af 10 indbyrdes opgør mod Fokina. Nu skal du vurdere, om du er enig i den vurdering, og til det skal du bruge al den viden, du besidder om opgøret og spillerne. Er du enig i bookmakerens vurdering, kan du spille. Mener du, at sandsynligheden er for lav ift. odds, så skal du afstå fra at bette.

Sådan Oddser du på Tennis: Betting Tips og Tricks

Vi går fra nogle af de overordnede tennis betting strategier til nogle mere konkrete tennis betting tips og tricks, du skal overveje, når du spiller på en tenniskamp.

Det skal du vide, før du better

Her er en række faktorer, du skal have tjek på, før du satser dine hårdt optjente penge på en tenniskamp.

Spillernes form

I individuelle sportsgrene kan man ikke undervurdere spillernes form. Der er trods alt kun én til at trække læsset i modsætning til eks. fodbold, hvor 11 spillere deler arbejdsbyrden mellem sig. Derfor skal du tjekke spillernes seneste resultater.

Er de i god eller dårlig form? Hvad med fysikken – er nogen af dem ved at komme sig over skader? Har de spillet et hårdt kampprogram? Har de rejst jorden rundt for at spille kampen?

Du kan med fordel også bruge sociale medier (med lempe!) til at prøve at grave dig frem til, om der er motivationsfaktorer hos de pågældende spillere, der kunne påvirke i positiv eller negativ retning.

Indbyrdes opgør og spillestile

Det er også afgørende at tjekke de pågældende spilleres indbyrdes opgør og historik. En spiller kan sagtens befinde sig længder over en modstander på ranglisten og alligevel blive sat på en prøve.

Kig i de indbyrdes opgør for at se, hvordan spillerne typisk har klaret sig mod hinanden. Pas dog på med at gå for langt tilbage i statistikkerne. De kloge hoveder siger et sted mellem 1-1½ år tilbage er repræsentativt, mens det, der ligger forinden ofte kan mudre billedet.

Spillestile har også meget at skulle have sagt i den forbindelse. Har den ene spiller en ekstremt stærk serv eller forhånd, og hvordan har modstanderen typisk klaret sig mod andre spillere med samme styrker? Igen, tennis er meget mere end favoritter og underdogs, så denne slags informationer kan være guld værd.

Sådan oddser du på tennis: husk underlaget!

Det er selvfølgelig også afgørende at inddrage underlaget i din analyse. Der er fire underlag at vælge imellem: grus, græs, hardcourt og tæpperbaner. Derudover kan tenniskampe både foregå inden- og udenfor. Du skal selvfølgelig have styr på, hvad der spilles på, og hvordan de to spillere typisk har klaret sig på det pågældende underlag.

Kan du bruge alle ovenstående informationer korrekt, kan det være, du kan spotte en underdog, hvis odds er alt for højt i forhold til, at hans serv og erfaring på græs langt overgår modstanderens. Og så kan det pludselig være, at der er benhård betvalue!

Vogt dig for falske profeter

Tennis er en af de sportsgrene, hvor mange sælger tennis betting tips. X (Twitter), Facebook og andre sociale medier bugner alle af selvbestaltede betting guruer, der lover guld og grønne skove, hvis du lige stikker dem lidt penge. Og tennis er ingen undtagelse.

Mange af disse tipstere er dog ikke meget mere end glorificerede hustlere, som du skal være yderst varsom med. Som tommelfingerregel vil vi anbefale helt at undvige dem.

Men skulle du overveje, så hold øje med i hvert fald to afgørende markører, der bør mane til besindighed: 1) at vedkommende redigerer sin historik. Visse af disse tipstere har en uheldig tendens til at råbe højt, når de vinder, og i værste fald slette sporene, når de rammer forkert.

Hold øje med, om indlæg forsvinder og tag deres delte resultater med et gran salt, til du med sikkerhed ved, at de ikke er manipuleret. 2) at vedkommende samarbejder med bookmakere. Det er ikke i sig selv diskvalificerende, men hvis personen er sponsoreret af en bookmaker, kan det være, de er mere interesseret i at generere trafik og kunder end i rent faktisk at give gode råd.

Spil ansvarligt

Det er ikke det sjoveste, men det er det måske vigtigste tennis betting råd, vi kan give. Husk at spille ansvarligt. For stadigt flere udvikler betting hobbyen sig og ender i ludomani. Hvis du kan mærke, at det er løbe dig af hænde, hvis du spiller for at indhente det tabte, hvis du lyver for dine nære om dit spil, så kan det være tid til at overveje at søge hjælp.

Den er heldigvis lige i nærheden. Så har du brug for det, så ræk ud.

Sådan Oddser du på Tennis Opsummering

Vi har været vidt omkring i denne ‘sådan oddser du på tennis’ gennemgang. Vi har rundet nogle af de mest populære tennis betting markeder og set på fordele og ulemper ved de forskellige spil.

Vi har gennemgået nogle af de tennis betting strategier, som er nødvendige, hvis du ikke blot vil se tennis som en hobby, der koster penge, men gerne vil forsøge at vinde en skilling. Her er begreber som bankroll management og betvalue essentielle.

Det er nødvendigt ikke at satse for mere, end du kan tåle at tabe og i øvrigt være nogenlunde stabil med indsatsernes størrelse. Og det er nødvendigt at vide, hvornår der er værdi i et udbudt tennis odds, og hvornår det ikke er tilfældet.

Udregning af betvalue er ikke nemt at lære, og man bliver aldrig fejlfri. Men som med alt andet, jo mere du øver dig, jo større chancer for med tiden at få fintunet snuden. Så kan du anvende dine betvalue vurderinger med succes.

I selve researchen af en tenniskamp, du overvejer, er det vigtigt at huske på, at der er tale om en individsport. Hav styr på faktorer som form, indbyrdes form, underlag og spillestile, før du placerer dit tennis væddemål.

Sådan Oddser du på Tennis FAQ

Her er nogle af de hyppigste sådan oddser du på tennis spørgsmål.

Det er enormt vigtigt i tennis, hvordan du spillere står til hinanden. Underdogs vinder jævnligt, fordi de har et våben, som favoritten ikke umiddelbart kan finde et modsvar til.

Ja. Der er masser af tennisspillere, der decideret nægter at spille på visse underlag.

Der er mange om buddet, men nogle af de største i Danmark er bet365, Unibet, bwin og NordicBet. Det er dog individuelt og afhænger af ens præferencer.

Læs også vores artikler: