Sådan Oddser du på NBA

Denmark

Lovlige bookmakere i Danmark

Betroet af brugerne

Opdatere på

Er du en Celtics mand af den gamle skole, stjal Kobe og LA Lakers dit hjerte mellem 1996 og 2016, eller er du på det nye hold af Golden State Warriors fans? Vi stiller skarpt på verdens bedste basketliga, NBA, og kigger på NBA betting markeder, NBA betting tips og tricks og meget mere, når vi ser på sådan oddser du på NBA. Angående væddemål, her er nogle væddemålsudbydere med de bedste sportsbonusser, hvis du vil dykke direkte ind i det: Comeon Bonus, bet365 Bonus & MrGreen Bonus.

Basketball game
Sådan oddser du på NBA. Vi gennemgår strategier og meget mere. Foto: Victor Araiza, CC-SA 4.0

NBA betting markeder

NBA betting har mange overlap med betting på andre sportsgrene såsom fodbold. Men de to betting markeder adskiller sig også på en lang række områder. Her er nogle af de mest populære NBA betting markeder.

Vinderspil (money line)

Klassikeren inden for betting generelt er også klassikeren inden for NBA betting, nemlig hvem der vinder et givent opgør. Det, der kaldes “moneyline” i NBA-terminologien. En forskel fra NBA betting til flere andre sportsgrene er dog, at det ikke er muligt at spille på uafgjort, da NBA kampe, som ender uafgjort i regulær tid, går i overtid.

Derfor er NBA væddemål på enkelte opgør også inklusiv overtid. Har du spillet på et hold til at vinde, hvor den regulære tid ender uafgjort, taber du altså ikke dit væddemål.

Handicap (point spread)

Et andet populært NBA væddemål er at med handicap – et point spread, hvis du befinder dig hos en lokal bookmaker over there. Med et handicap tildeles det ene hold en hypotetisk fordel eller ulempe. Et typisk NBA handicap væddemål kan være, at et hold starter kampen med -7 point. Det vil sige at for at vinde kampen, skal det pågældende hold vinde med 8 point eller derover.

I NBA favoriseres hjemmeholdene i høj grad. Derfor kan det være svært at finde gode NBA odds på en favorit, hvis de spiller hjemme. Her er et klassisk eksempel, hvor mange tyer til at spille med handicap. For ved at spille på en præmis, hvor holdet skal vinde med en større margin, kan man altså score højere NBA odds.

Det modsatte kan selvfølgelig også være tilfældet – at du tror på et hold til at vinde, men du forudser en meget tæt kamp. Her kan det også være normalt at ty til handicap og lade dem starte med en pointmæssig fordel for at øge chancen for, at dit NBA odds holder hjem.

Samlet antal point

Hvis du har spillet på fodbold, så kender du sikkert til over/under spil. Det samme gælder i NBA, hvor det dog er noget mere udbredt.

Spil på perioderne

Du kan også spille på de fire respektive perioder, og her er der selvfølgelig en lang række forskellige NBA odds at give sig i kast med. Du kan eksempelvis spille på et hold til at vinde en periode, antal point scoret totalt, de enkelte holds point total etc.

Prop bets

Der er også en lang række prop bets, man kan give sig i kast med i NBA betting. Spil på spilleres point total, spillere til at blive MVP (kampens spiller), de respektive udvisningsminutter til bestemt spillere og meget mere.

Langtidsvæddemål

Du kan selvfølgelig også begive dig ud i NBA betting på væddemål med et noget længere sigte. Der findes NBA odds på hold til at nå slutspillet, til at vinde hele skidtet, til at vinde over/under et givent antal kampe i grundspillet etc.

Denne type NBA odds findes selvfølgelig også på spillere. Her kan du eksempelvis spille på årets spiller (MVP of the Year), årets nye unge spiller (Rookie of the Year) og meget mere.

NBA betting strategier

Så har vi styr på nogle af de mest udbredte NBA odds og NBA betting muligheder. Så er det tid til at se, hvordan man strategisk kan gribe sin NBA betting an. I det følgende kaster vi et blik på NBA betting strategier og NBA betting tips og tricks.

NBA betvalue

NBA betting – og betting helt generelt – kan i høj grad koges ned til én ting: at finde betvalue. Og hvordan finder man så betvalue? Det er ikke som en sok, der kan gemme sig i vaskemaskinen, så der skal andre midler frem. De midler er din analytiske sans og måske en online betvalue beregner.

Betvalue handler nemlig om at forvandle din mavefornemmelse til en analyse og efterfølgende udregning af de odds, du bliver tilbudt, kontra din vurdering af sandsynligheden for, at et væddemål går hjem. Lad os tage et eksempel på, hvordan en NBA betvalue beregning kan se ud:

Du overvejer at spille på Golden State Warriors til på hjemmebane at slå LA Clippers til odds 1,31. For at udregne NBA betvalue på væddemålet skal du dividere:

100/1,31 = 76,33.

Det betyder, at bookmakerne vurderer, at der er omkring 76,33% sandsynlighed for, at Golden State Warriors vinder væddemålet, altså at de vil vinde lidt over 3 ud af 4 opgør. Det er nu op til dig at vurdere, om du er enig i den chancevurdering.

Mener du, at Golden State Warriors’ chance for at vinde er større, skal du slå til og placere et væddemål. Mener du, at deres chance er mindre, får du ikke NBA betvalue på væddemålet og skal derfor undlade at spille. Og hvordan vurderer man så NBA betvalue? Det er ikke en eksakt videnskab, men det handler om at vurdere en lang række faktorer for begge hold.

Disse faktorer gennemgår vi senere i artiklen, når vi kigger på NBA betting tips.

Skal du have hjælp med udregningen, findes der masser af gratis redskaber på nettet til formålet. Du kan blot google “betvalue beregner”, så dukker de relevante links op.

Sådan oddser du på NBA: bet (nogenlunde) stabilt

Bankroll management er ekstremt vigtigt i NBA betting og sportsbetting generelt. Som udgangspunkt siger man, at du aldrig bør bette mere end 5% af din samlede bankroll, hvis du er nogenlunde seriøs med din betting.

Et andet aspekt, som er vigtigt, er at være nogenlunde stabil med dine væddemål. Det er som udgangspunkt sjældent tilrådeligt at satse 20 kroner på én kamp efterfulgt at 1000 kroner på en anden. I stedet bør du sætte nogle retningslinjer for dit spil, så du holder dig inden for en vis skive.

Man taler om units inden for betting, og et klassisk eksempel på en NBA betting strategi, når det kommer indsatsernes størrelse kan være:

  • Et NBA væddemål med okay værdi: 1-3 units
  • Et NBA væddemål med god værdi: 4-7 units
  • Et NBA væddemål med fremragende værdi: 8-10 units.

På den måde er der maksimalt et forhold på 1:10 mellem dine største og mindste NBA væddemål (og selv det er til den høje ende).

Vær villig til at bette imod odds markedet

Odds er i høj grad determineret af markedet. Til at starte med præsenterer en bookmaker selvfølgelig nogle NBA odds for spillerne. Men derefter er det ikke kun bookmakeren, der har noget at skulle have sagt.

Bookmakerne justerer nemlig deres odds efter, hvad markedet spiller på. Begynder rigtig mange at spille på hold A, vil bookmakeren ofte hæve odds på hold B for at udjævne sin risiko. Bookmakerne er nemlig mere interesseret i, at væddemål fordeles nogenlunde jævnt på forskellige udfald, end at alle spiller på samme udfald.

Derfor kan det være en idé at holde øje med NBA odds udviklingen og være åben overfor idéen om at spille imod, hvad alle andre spiller på. Det ud fra en logik, at rigtig mange bettere ikke foretager det store benarbejde, før de placerer en indsats og derfor er med til at skævvride markedet og den pris, du kan få på at spille imod majoriteten.

Dette kræver selvfølgelig, at du holder øje med odds udviklingen over en periode.

GSW - Raptors
Golden State Warriors mod Toronto Raptors i 2. finale i 2019. Foto: Chensiyuan CC-SA 4.0

Gode råd til NBA betting

Med styr på nogle af de overordnede NBA betting strategier lad os så tage et kig på nogle generelle råd til NBA betting tips, som er vigtige at være opmærksom på, før du better.

Sådan oddser du på NBA: Lav dine lektier

Som med al anden sport er det selvfølgelig vigtigt, at du forbereder dig, inden du smider dine hårdt tjente penge efter en kupon. Så hav som minimum styr på, hvem der spiller hjemme og ude, holdenes form ude og hjemme, holdenes nylige form op til kampen, holdenes indbyrdes opgør, skader og karantæner.

Husk, at basketball er en sport med få spillere på banen. Derfor kan ethvert afsavn på banen i højere grad mærkes end i eksempelvis en sportsgren som fodbold, hvor der er flere på banen og derfor statistisk set en mindre arbejdsbyrde på den enkelte spiller.

Det kan også være en god idé at holde øje med sociale medier, fanfora etc. for “insiderviden” om, hvilken tilstand holdene befinder sig i. Husk dog at tage informationer med et gran salt og få informationer verificeret, før du blindt lytter til dem.

Det vil hverken være første eller sidste gang, at den anonyme profil PATRIOTLOVER420CHEMTRAILSARER4AL og ligesindede spyr om sig med knap så faktuelle “fakta”.

It’s the schedule, stupid!

Egentlig hører det under den standard research, du bør foretage dig. Når du begiver dig ud i NBA betting. Alligevel er kampprogrammet så vigtig en del af NBA sæsonen, at det fortjener sit eget afsnit.

Med blot 48 minutters effektiv spilletid i regulær tid er en basketballkamp en af de korteste sportsbegivenheder af alle. Alligevel er den typiske NBA-spiller under et gevaldigt fysisk pres i løbet af sæsonen.

Fra oktober, hvor grundspillet går i gang, til april, hvor grundspillet slutter, vil hvert NBA hold have spillet 82 kampe. Til sammenligning starter en typisk europæisk fodboldturnering i august og slutter primo juni, og i den periode vil hvert hold have spillet mellem 32-38 ligakampe.

Læg dertil playoff, som starter i slutningen af april og løber til juni. Her kan en finaledeltager nå op på 28 kampe. Det vil sige, at man kan nå at spille op til 110 kampe på en sæson – plus All Star kampen i midten af sæsonen, skulle man være udtaget til den.

Det betyder, at der ofte er perioder med kampe hver anden dag i NBA – og også perioder med back to back kampe, hvor hold spiller to dage i træk! Dermed har hvert hold en kæmpe kabale, der skal gå op ift. brugen – og hvilen! – af spillere. Det kan have stor påvirkning af en NBA kamp, for ikke blot kan træthed sætte store præg på et opgør, det samme kan behovet for at hvile når nødvendigt.

Mange seriøse NBA bettere laver derfor schedule tracking, hvor de nøje monitorerer holdenes kampprogram og leder efter perioder, hvor udmattelse kan blive et reelt problem. Mindre kan også gøre det, men gør dig selv en stor tjeneste med din NBA betting og sæt dig ind i kampprogrammet. Led efter back to back kampe og slå til!

Spil ansvarligt

Vi var tidligere inde på det ifbm. bankroll management, men lad os gentage: spil ikke for mere, end du er komfortabel med at tage. Og har spillet taget overhånd, så søg hjælp.

Betting skal være sjovt – og helst profitabelt. Er det ingen af delene for dig, så kan det være tid til at stoppe.

Sådan oddser du på NBA opsummering

Vi nærmer os enden på vores ‘Sådan better du på NBA’ artikel, så lad os opsummere nogle af de vigtigste pointer.

Der er stor forskel på NBA betting og betting på mange andre sportsgrene. Nogle af de vigtigste forskelle at være opmærksom på er, at skader spiller en større rolle end i visse andre sportsgrene.

Dette bliver kun forstærket af en anden vigtig faktor, som du ikke må overse, nemlig betydningen af NBA kampprogrammet, som er morderligt hårdt og ofte vil spille en stor rolle på et holds succes og fiasko.

Sæt dig ind i opgørene og holdene og lav din research. Så øger du dine chancer for at blive succesfuld med din NBA betting.

Sådan oddser du på NBA FAQ

Vi slutter af med en NBA betting FAQ. Her er nogle af de oftest stillede spørgsmål.

Som absolut minimum skal du have styr på skader og karantæner, holdenes form, indbyrdes form og historik, holdenes motivation eller mangel på samme og kampprogrammet.

Skader spiller en kæmpe rolle i NBA og det samme gør kampprogrammet.

Ja. Alle danske bookmakere har NBA odds klar til deres spillere.

Læs også vores artikler: