Sådan Oddser du på Håndbold

Denmark

Lovlige bookmakere i Danmark

Betroet af brugerne

Opdatere på

Sådan oddser du på håndbold. I denne guide tager vi et nærmere kig på håndbold betting, populære håndbold markeder, håndbold betting strategier og håndboldens historie. Så på med harpiksen og få et godt greb om bolden, når vi guider dig igennem håndboldens ABC.

Handball
Sådan oddser du på håndbold. Vi guider dig til håndbold betting. Foto: Armin Kuebelbeck CC-SA 3.0

Populære Håndbold Markeder

Håndbold er en af de mest populære sportsgrene herhjemme, og det menes også, at sporten faktisk blev også opfundet her i 1897 af R. N. Ernst og Holger Nielsen. I udlandet har håndbolden ikke slået igennem på verdensplan, som vi kender det med andre populære sportsgrene som især fodbold.

Det er dog ikke ensbetydende med, at håndbold kun er populært på vores længde- og breddegrader, som kritikere af og til hævder. I lande som Spanien, Tyskland og Frankrig kan de store turneringer på både klub- og landsholdsplan trække fulde huse, og også flere Balkan-lande som især Kroatien og Serbien har også en stolt håndbold tradition.

Selvom Danmark er et lille land, er vi altså en stor håndboldnation. På herresiden er det i EM-sammenhæng blevet til 2x guld, 1x sølv og 3x bronze. I VM-regi har vi 2x guld, 3x sølv og 1x bronze. Og i OL-sammenhæng hedder den 1x guld og 1x sølv. I alt 14 medaljer.

Og for kvinder er totalen den samme med 14 medaljer. Her hedder fangsten 3x EM guld og 2x EM sølv, 1x VM guld, 2x VM sølv og 3x VM bronze. Og endelig er der de historiske 3x OL guld vundet ved tre slutrunder i træk: 1996, 2000 og 2004.

På klubplan er Danmark også godt med. Her lider vi dog en smule under, at pengene er meget små sammenlignet med de mere befolkningsrige nationer. I Champions League-sammenhæng, den største klubturnering i håndbold, er det således endnu ikke blevet til et dansk guld for herrerne.

Aalborg Håndbold var tættest på i 2021, da de tabte i finalen til Barcelona.

Hos kvinderne er historien dog en helt anden. HG var de første til at vinde i 1965, og siden da har både det hedengangne Slagelse FH (3 gange) og Viborg HK (3 gange) vundet.

Håndbold Betting Væddemål

Med lidt greb om håndboldhistorien lad os komme til sagen: sådan oddser du på håndbold. Her er nogle af de mest populære håndbold væddemål.

Men før du dykker ned i de forskellige typer håndboldvæddemål, kan du tjekke nogle af de bedste sportsbonusser på det danske marked: Comeon Bonus, Bwin Bonus, bet365 Bonus eller MrGreen Bonus.

1X2 håndbold odds

Klassikeren over dem alle er nu engang 1X2, altså om hjemmeholdet vinder, om de spiller uafgjort, eller om udeholdet vinder. Her spiller man på kampen, inden den går i gang. Er du ny i håndbold betting, kan vi fortælle, at uafgjort er et relativt sjældent syn i håndbold sammenlignet med mange andre sportsgrene.

Sådan oddser du på håndbold: Live betting

Selvom 1X2 stadig er det mest udbredte håndbold væddemål er håndbold live betting også kommet relativt godt med i løbet af de senere år. Med håndbold live betting spiller du på kampe, mens de bliver afviklet.

Der kan være mange forskellige grunde til at foretrække håndbold live betting over eksempelvis 1X2. For nogle handler det kort og godt om underholdning: de synes, at håndboldkampen bliver mere spændende, hvis de selv har noget på spil.

For andre handler det om, at de mener, det er nemmere at forudsige resultatet af en håndboldkamp, hvis de selv ser den og dermed får en fornemmelse af kampens flow etc. Det er dog grund til at være varsom med live betting.

Det vender vi tilbage til senere, når vi kigger på håndbold betting strategier.

Handicap håndbold odds

Handicap-væddemål er også ret populært inden for håndbold betting. Med handicapspil tildeler bookmakeren en hypotetisk fordel eller ulempe til det ene hold. Det kan eksempelvis være, at hjemmeholdet starter med -3 i målscore.

Håndbold handicap væddemål kan være en overvejelse værd, hvis du eksempelvis har stor fidus til et hold, men du synes, de pågældende håndbold odds er for lave. I dette tilfælde kan du spille dem med handicap, så de skal vinde med en større margin for, at væddemålet går hjem, hvilket giver større odds.

Sådan oddser du på håndbold: Vinderspil

Man kan også give sig i kast med håndbold betting i form af vinderspil. Det kan være at spille på, hvem der bliver dansk mester, inden sæsonen er gået i gang. Denne type håndbold væddemål kan være populære hos spillere, der mener at have fundet fejlodds på det lange løb.

Andre foretrækker disse håndbold væddemål, fordi der er tale om langtidsvæddemål og de derfor kan forlænge spændingen.

Handball

Håndbold Betting Strategier

Sådan oddser du på håndbold – her er et par håndbold betting strategier og betting info, du forhåbentlig kan drage nytte af.

Vælg live betting med omhu

Vi har tidligere talt om håndbold live bettings popularitet. Der er dog grund til at være varsom, når du kaster dig ud i håndbold live betting. Undersøgelser viser nemlig, at spillere har en tendens til at overvurdere deres evner udi spådommens kunst, når de selv følger en kamp.

Det betyder, at nogle spillere har en tendens til handle for meget ud fra mavefornemmelse og se bort fra andre afgørende faktorer såsom statistiske informationer. Det er en kæmpe fejl, der kan koste dig dyrt. Brug gerne live betting, men glem aldrig at lave grundig research inden kampen og inden, du placerer et håndbold væddemål.

Hjemmebanefordelen er vigtig

Håndbold er en af de sportsgrene, hvor hjemmebanefordelen betyder enormt meget. Det kan vi både se på fordelingen af henholdsvis ude- og hjemmebanesejre og ud fra flere undersøgelser. Der er næppe noget chokerende i, at det hjælper at have majoriteten af dem på lægterne med sig.

Sådan er det i de fleste sportsgrene. Alligevel er det særligt udtalt i en sport som håndbold. Det skyldes nok sportens opbygning og rammer. Novak Djokovic spiller sikkert også bedre hjemme i Serbien end overfor Nadal på udebane i Madrid.

Men tennis er en sportsgren, hvor der appelleres til stilhed under kampen, hvorimod håndbold er en sport, hvor tilskuerne er på komprimeret plads meget tæt på spillerne. Måske derfor skal man ikke undervurdere værdien af en hjemmebane i håndbold.

Fokusér på få markeder

Det kan være en god idé at fokusere på få markeder, som du så til gengæld nørder helt vildt. Husk, at når du oddser på håndbold, så er du oppe imod bunker og bunker og data hos bookmakerne, og det er altså svært at slå dem på viden.

Men jo mere du dygtiggør dig inden for en niche, jo bedre er dine chancer.

Så i stedet for at spille på en nedrykningskamp i den tyske Bundesliga, en pokalkamp i Spanien og en VM-kvalifikationskamp mellem Brasilien og Peru, så kan det være en fordel at bruge alle eller de fleste kræfter på at fokusere på den danske Herre Håndboldliga.

Hvad er Håndbold Betvalue?

Skal du være succesfuld med din håndbold betting, så kræver det blandt andet, at du lærer at genkende håndbold betvalue – og hvornår den ikke er til stede. Med betvalue menes værdien af et odds kontra den chancevurdering, du vurderer, der er for, at det pågældende væddemål går hjem.

For mange spillere glemmer at inddrage betvalue, når de oddser – de ser måske bare, at GOG spiller hjemme mod Skjern og tænker, at den klarer GOG da. Men du kan sagtens vinde et væddemål og teoretisk tabe penge – eksempelvis hvis du i ovenstående tilfælde spillede på GOG til odds 1,10.

Ved at spille til odds 1,10 ville du have accepteret, at der var 90% sandsynlighed for, at GOG ville vinde. Og selvom de ville være favorit hjemme mod Skjern, så skal man være inkarneret GOG-fan for at tro, at de var så store favoritter.

Når du udregner betvalue, skal du altså først foretage en chancevurdering af udfaldet, du overvejer at spille på. Derefter skal du holde chancevurderingen op mod det odds, du bliver tilbudt. Er der overensstemmelse, så oddser du, er der ikke, så lader du være – eller leder efter bedre håndbold odds hos en anden bookmaker.

Det er ikke en eksakt videnskab at udregne betvalue, men med øvelse vil du forhåbentlig styrke dine evner udi kunsten. Og så er der heldigvis hjælp ved hånden på det store internet. Googler du “betvalue”, finder du adskillige beregnere, du frit kan benytte til at udregne, om der er betvalue eller ej.

Håndbold Betting Tips

Vi slutter af med lidt flere håndbold betting tips, som du forhåbentlig kan drage fordel af.

Lav din research

Vi har sagt det før, og vi siger det igen: data og viden er absolut afgørende, hvis du vil gøre dig forhåbninger om succes med din håndbold betting. Så inden, du overvejer at oddse på en håndboldkamp, skal du som minimum have styr på: skader og karantæner, indbyrdes opgør, klubbernes indbyrdes historik, mulige detaljer ift. kampprogram og eksperters tip forud for kampen.

Håndbold er en holdsport, men med “blot” seks mand på banen spiller skader og karantæner en markant større rolle end i for eksempel fodbold (hvor det dog også er vigtigt!). Holdenes form giver måske sig selv, men indbyrdes opgør må ikke undervurderes.

Der findes masser eksempler på rivalopgør, hvor et dårligt placeret hold giver en forhåndsfavorit kamp til stregen på grund af ondt blod eller lignende. Kampprogram og lignende detaljer spiller også en stor rolle.

Spiller holdene i et tætpakket program, hvor de kunne tænkes at spare spillere? Er et hold allerede rykket ned og står derfor med meget lidt at spille for? Denne slags omstændigheder kan gøre stor forskel på en kupon.

Sidst, men ikke mindst, kan man aldrig trække for meget på andres viden. Hold øje med, hvad etablerede eksperter har at sige om en kamp på forhånd.

Spil hos flere bookmakere

Mange spillere er dygtige til at shoppe bookmakere, når det kommer til at jagte bonusser. Men en del spillere er ikke lige så flittige til at shoppe, når det gælder håndbold odds. Det kan virke som småpenge at gå op i, om man får odds 1,79 eller 1,72 på et væddemål. Men de mange marginaler løber op i det lange løb, og husk, at sportsbetting er et spil om de små marginaler.

Så snyd ikke dig selv for værdi i din håndbold betting – shop altid efter de bedste håndbold odds ved at have flere konti.

Spil ikke for mere end du har råd til at tabe

Ja, vi slutter altså af med en venlig opfordring. Og det er virkelig ikke for at lyde som din mor, men husk nu for guds – men mest din egen – ikke at spille for mere, end du kan tåle at tabe. Betting bliver stadig mere populært, og med stigningen ser vi desværre også flere, for hvem det løber løbsk.

Sæt beløbsgrænser for, hvor meget du må spille for om måneden – og hold dem! Øg ikke spilmængden eller indsatsen, fordi du har tabt, og tag kontakt til hjælpelinjerne, hvis du føler, du har mistet kontrollen over dit spil.

Kort sagt: pas på dig selv. Og husk halstørklædet, hvis du skal ud i kulden!

Sådan Oddser du på Håndbold FAQ

Vi slutter af med et par ‘sådan oddser du på håndbold’ FAQs med nogle af de mest almindelige spørgsmål.

Nej, tværtimod peger en del viden på, at live betting kan have flere ulemper end fordele.

Ifølge statistikken er singler klart det mest profitable på den lange bane.

Ja! Faktisk er håndbold en af de sportsgrene, hvor hjemme- og udebane betyder mest.

Læs også vores artikler: