Over under 2.5 Mål Tips

Denmark

Lovlige bookmakere i Danmark

Betroet af brugerne

Opdatere på

Leder du efter tips til at spille på over 2.5 mål? Så er du kommet til det helt rigtige sted. På denne side klæder vi dig på til at bette på over/under 2.5 mål.

Hvad betyder over/under 2.5 mål i fodbold?

Over under 2.5 mål betyder helt enkelt at du enten vædder på at der bliver scoret mindre end 3 mål i kampen, eller om der bliver scoret minimum 3 mål eller flere for begge hold kombineret.

Hvad er fordelene ved at spille på over under 2.5 mål?

Fordelen ved denne type væddemål er, at der kun er to mulige udfald. Enten ender kampen 0-0, 0-1, 1-0, 1-1, 2-0 eller 0-2 og går under 2.5 mål. Alle andre slutscorer giver gør at kampen ender på over 2.5 mål, nemlig 3 eller flere.

På denne side spiller vi kun på over 2.5 mål. Hvorfor? Fordi vi med dette væddemål kan vinde inden kampen er slut.

Platforme som bet365 og MrGreen tilbyder et omfattende udvalg af muligheder for væddemål på over/under 2,5 mål.

Hvorfor skal du spille på vores over 2.5 betting tips?

Vores over 2.5 mål ekspert på redaktionen har skrevet bøger om over 2.5 mål og studeret markedet fra hundredevis af vinkler gennem de sidste 10 år. Det betyder ikke at vi vinder hvert enkelt væddemål, men det betyder at der ligger væsentlig research og viden bag de over 2.5 mål tips som vi sender ud. Læs iøvrigt også vores artikel om odds systemer, hvor du kan finde flere betting tips.

Nedenfor kan du læse om de vigtigste faktorer for at en kamp går over 2.5 mål, så du også kan finde dine egne over 2.5 odds tips.

Betting på over 2.5 mål – det skal du kigge efter

Når vi spiller på over 2.5 mål, gælder det om at finde en kamp med to hold, hvor begge hold både kan score mål og samtidigt lukker mål ind. 

Det vigtigste er at undgå hold, der er dygtige til at forsvare sig.

Football_corner

1: Kend dine ligaer og hold

Før vi begynder at kigge på statistikker og andre tendenser, er det godt fokusere sine kræfter. Vi better personligt kun på over 2.5 mål i 10 ligaer, hvor vi kender de individuelle holds styrker og svagheder samt spillestile. Dette gør det meget lettere at pejle sig frem til potentielle kampe der kunne være kandidater til et over 2.5 mål bet.

OBS: Skifter hold trænere, kan spillestilen skifte fra offensiv til mere defensiv eller omvendt, så vær vågen på trænerskift.

2: Kan begge hold score?

Dét, der er helt essentielt at kigge på, når vi skal spille på over 2.5 mål er om:

 1. Vi tror, at begge hold kan score i kampen?
 2. Og specielt om vi tror at underdoggen i kampen kan score?

Hvorfor er det vigtigt at begge hold scorer i kampen? Først og fremmest skal det éne hold score 3 mål alene, hvis begge hold ikke scorer. Men det er også enormt vigtigt, fordi omkring 80% af de kampe der går over 2.5 mål i en given liga ender med en score, hvor begge hold scorer.

Lad os tage et eksempel fra Premier League sæsonen 2020/2021:

Der blev spillet 380 kampe i hele sæsonen og præcis 50% af dem, nemlig 190 kampe, endte over 2.5 mål. Vi kigger nu på disse 190 kampe og kan se at 146 af disse kampe, hele 77.4%, endte med et resultat hvor begge hold scorede.

Lad os kigge på noget data fra de sidste 3 år fra nogle af de største ligaer i Europa. Den procentsats du ser, er den andel af over 2.5 mål kampene i hele sæsonen der endte med en BHS score. BHS = begge hold scorer.

LigaSæson19/20Sæson20/21Sæson21/22Gennemsnit
Premier League73.7%77.4%72.7%74.6%
Bundesliga 173.9%79.4%82.1%78.5%
La Liga80.5%84.4%82.1%82.3%
Serie A83.7%84.3%80.2%82.7%
Gennemsnit78.0%81.4%79.3%79.5%

Men hvordan skal vi vurdere om begge hold og kan underdoggen kan score? Der er hér flere gode tendenser at kigge efter:

 • Kig efter kampe, hvor favoritten ofte lækker mål. Vi har et rigtigt godt scenarie, når en favorit spiller på udebane, mod et stærkt offensivt hold fra midten af tabellen, der har hjemmebanefordel.
 • Vurdér underdoggens evne til at score. Hér skal du i høj grad kigge på statistikker når holdet spiller på hjemmebane eller på udebane. Holds præstationer ude og hjemme kan være meget forskellige. Som udgangspunkt vil vi gerne se det dårligste hold i kampen kunne score i 80-90% af deres kampe, henholdsvis ude eller hjemme.

3: Vurdér holdende i forhold til hinanden

Yderligere er det vigtigt at vurdere holdene i forhold til hinanden og specielt, hvad deres intentioner med kampen kan være. Over 2.5 statistikker og begge hold scorer statistikker, holder ikke nødvendigvis vand, hvis du har et bundhold, der kommer for at forsvare sig mod et tophold.

Du kan tænke over følgende ting:

 • Hvilke hold scorer mest? Det gør topholdene som regel, det er derfor de er tophold. Men hvem spiller de så i mod? Vurdér modstanderen og modstanderens intention og hele kampsituationen.
 • Hvor ligger de to hold i tabellen? Vi spiller ofte på top 4 hold mod et hold fra midten af tabellen. Vi går ud fra at topholdet “automatiskt” scorer. På den måde er det “bare” et spørgsmål om at kigge på om underdoggen i kampen kan producere et enkelt mål.
 • Skal jeg spille to hold fra midten af tabellen? Midterhold er midterhold fordi de er middelmådige. Vi tænker ikke over 2.5 mål når vi kigger på en kamp mellem Southampton og Wolverhampton. Ovenstående er selvfølgeligt vejlendende. Der findes undtagelser. For eksempel er Sassuolo fra den italienske Serie A et midterhold, der er uhyggeligt gode til at spille over 2.5 mål. I 2021/2022 sæsonen, ville midterholdskampen Verona – Sassuolo være en lækkerbidsken af et væddemål, HVIS du kan få de rette odds.
 • Skal jeg spille to top 4 hold? To top hold er ofte også kun interesserede i at forsvare sig mod hinanden. Man ser tit meget låste kampe i toppen af tabellen. 
 • Hvad med cup kampe? 2. kamp i for eksempel Champions League kvalifikationen eller cup delen af Champions league turneringen er særdeles god for betting over 2.5 mål. Når den første af to kampe er spillet, er der ofte et hold der er bagud og skal have et resultat og kvalifikation til Champions League er en kæmpe motivation. 
Kasper Schmeichel Danish football player

4: Over 2.5 mål form

Hvordan er mål formen for de to hold ude og hjemme? Du kan hurtigt identificere de gode hold til over 2.5 mål ved at gå til Flashscore.com og kigge på kamplisten. Klik på en kamp og tryk H2H = head to head. Vi kigger på hjemmeholdets sidste 10 kampe på hjemmebane og udeholdets sidste 10 kampe på udebane. Hold performer meget forskellige ude og hjemme, så det er meget vigtigt at vurdere hjemme- og udebane form.

Vi kigger simpelthen let hen over slut scorende for disse 2 x 10 kampe og kan hurtigt konkludere:

 • Om holdene har mange kampe over 2.5 mål.
 • Om holdene både scorer og lukker mål ind – har BHS scorer.
 • Hvor god målform de to hold generelt er i.

På denne måde kan du hurtigt både vurdere holdenes generelle mål tendenser og samtidigt vurdere formen.

5: Over 2.5 mål statistikker

Selvfølgeligt er det godt at runde af med at kigge på holdenes sæson statistikker for over 2.5 mål, selvom man ikke skal lade sig forblænde af dem. Hold kommer ud og ind af (mål)form i løbet af en sæson, og statistikkerne er baseret på holdets møder med hold fra forskellige dele af tabellen. 

Et hold kan også have haft en mængde skader i en vis del af sæsonen, som har undermineret deres evne til at kreeere chancer og score mål og som dermed trækker deres sæsonstats ned under deres “egentlige” niveau.

Det er derfor at vi anbefaler at du kigger på den enkelte kamp og de sidste 10 slutresultater for at få et bedre “nu-og-hér” billede af holdets performance.

Vejledende vil dog anbefale at du kigger på hold der har over 2.5 mål statistikker over 60% henholdsvis ude og hjemme og det samme for BHS.

6: Spil med de rette odds – sørg for at dit bet har value

Helt generelt gælder det om at finde value når du vædder, uanset hvad du vædder på. Hvis du kan få odds der er højere end det sandsynligheden foreskriver rent matematisk, vil du vinde på lang sigt. 

Men hvordan skal vi vurdere value når det gælder et bet på over 2.5 mål? Vi kigger simpelthen på de 5 ovenstående punkter og laver en hurtig kalkyle. 

Du behøver ikke sidde med store forkromede spreadhseets og algoritmer. Har du grundig erfaring med dine ligaer og hold, bliver det utroligt meget nemmere at spotte valuen i oddsene direkte. Tager vi eksemplet med Sassuolo fra Serie A igen og kigger på deres 10 sidste kampe i ligaen:

Sassuolo last 10 SeriaA

Når vi kigger tilbage på resultaterne i Flashscore.com kan vi kun se både hjemme og udekampe i en kombination. Vi bider dog mærke i at 8/10 = 80% af kampene er gået over 2.5 mål og at 80% af kampene har haft begge hold til at score.

De 5 hjemmekampe:

4/5 kampe gik over 2.5 mål = 80%, mens 80% gik BHS.

De 5 udekampe:

Igen gik 4/5 kampe over 2.5 mål = 80%, mens 80% gik BHS.

Sassuolo er én af vores helt faste hold at spille på, fordi de er involveret i rigtigt mange O 2.5 mål kampe sæson efter sæson. Vi kigger selvfølgeligt altid på hvad modstanderen kan målmæssigt. Men får vi fx. odds 1.7 og modstanderen er bare nogenlunde hæderlig på målfronten, er det som regel en “no brainer” at tage væddemålet.

Er du klar til at spille på over under mål?

Vi håber at vores artikel har givet dig lyst til at give dig i kast med over under mål markedet. 

Husk at tålmodig lønner sig. Det er vigtigt at vente til markedet har noget at tilbyde i modsætning til at forcere bets. Spil ikke for mere end du har råd til at tabe, med andre ord, spil ansvarligt og sørg for at afsætte en betting bank når du oddser.

Over Under FAQ

Når du vædder på over eller under 2.5 mål i en fodbold kamp, vædder du enten på at der bliver scoret under 3 mål for begge hold kombineret (under 2.5 mål), eller 3 mål eller flere (over 2.5 mål).

Læs vores artikel Over under 2.5 mål tips og få 6 gode råd til at finde kampe at spille på over under 2.5. mål.