Sådan Oddser du på NFL

Denmark

Lovlige bookmakere i Danmark

Betroet af brugerne

Opdatere på

Sådan oddser du på NFL – vi gennemgår populære markeder og NFL betting strategier. Og så deler vi ud af nogle af vores egne NFL betting tips og tricks. Læs med, når vi gennemgår NFL fra a-z.

NFL Stadium
Sådan oddser du på NFL. Få tips her. Foto: Thomas from London UK, CC-SA 2.0

Sådan oddser du på NFL – typer af bets

Vi starter vores gennemgang med et kig på nogle af de mest populære NFL betting markeder.

Vinderspil (money line)

Det helt standard NFL væddemål, vi alle kender, er, hvem der vinder et opgør. Better du på engelsksprogede hjemmesider, kaldes dette NFL væddemål for “money line”. I modsætning til eksempelvis fodbold betting spiller man ikke med uafgjort, når man på NFL betting spiller på money line.

Vær også opmærksom på, om forlænget spilletid indgår i væddemålet, altså om du vinder et væddemål, hvis det ender uafgjort i regulær tid, men dit hold vinder i overtiden. Det vil ofte være tilfældet, men ikke hos alle bookmakere, og det kan gøre forskellen på en vunden og tabt kupon.

Handicap (point spread)

Mange spillere er også glade for handicap væddemål, som i NFL-regi kaldes “point spread”. Her tildeles holdene på forhånd en hypotetisk fordel eller ulempe. Et eksempel på et NFL handicap væddemål kan være New England Patriots, der hjemme møder Kansas City Chiefs.

Du tror, at New England Patriots vinder opgøret på sikker vis, men du synes, de tilbudte NFL odds er til den lave side. Du kan derfor vælge at spille New England Patriots med eksempelvis -5,5.

Det betyder, at de fra kampstart spiller på en præmis om, at de er bagud med 5,5 point. Dermed vil de altså skulle vinde med mindst 6 point for at dit NFL odds går hjem. Til gengæld for denne ulempe får du forhøjede NFL odds.

Total points

I stedet for at spille på, hvem du tror vinder og taber, er det også muligt at spille på, hvor mange point der samlet set scores i opgøret. Her kan du spille over under en række forslag, som bookmakeren tilbyder.

Denne type NFL væddemål tyer mange til, hvis de opdager, at to hold indbyrdes typisk laver mange eller få point i opgørene, eller hvis de mener at have fundet to hold, der står godt eller skidt til modstanderens spillestil, defensiv etc.

Kampbegivenheder

Det er også muligt at fokusere din NFL betting på hændelser, der måtte ske i kampen. Det kan eksempelvis være første hold til at score et touchdown, field goal etc. Det er også et populært NFL odds at spille på, i hvilke quarters bestemte hændelser finder sted.

NFL odds på spillere og individuelle præstationer

Der findes også rigeligt med NFL odds på spillere. Her kan du kaste dig ud i NFL betting på, hvem der scorer touchdowns, hvor mange yards en given spiller kaster eller løber, interceptions, hvem der bliver kampens MVP (Most Valuable Player) og meget mere.

Det er også muligt at gøre sig i NFL betting på spillere head-to-head. Her kan du udvælge to spillere og spille på, hvem der klarer sig bedst – eksempelvis hvem af to quarterbacks, der kaster flest yards.

Langsigtede vinderspil

Mange ynder også at spille på den lange bane. Hvem vinder Super Bowl, hvem vinder Rookie of the Year, MVP etc. Spilmulighederne er mange, og på denne type væddemål kan man strække spændingen over endnu længere tid.

NFL
Foto: Ixnay, public domain

NFL betting strategier

Så har vi fået styr på de mest populære NFL væddemål. Lad os rette blikket mod nogle NFL betting strategier og guidelines, som kan være gode at implementere, når du spiller på NFL.

Sådan oddser du på NFL: Risk/reward

Det kan være en god idé at overveje din tilgang til NFL betting og hvor aggressiv en spiller, du ser dig selv som. Der kan nemlig være meget forskellige tilgange til NFL. Nogle hælder stort set altid til favoritterne, hjemmebaneholdene etc. Her er odds typisk relativt lave, da de afspejler en større sandsynlighed for, at væddemålet går hjem.

Andre gør det stik modsatte. Der findes eksempelvis en del spillere, der kun nødigt spiller, hvis de ikke kan få NFL odds på over 2,0. Logikken i denne tænkning er, at hvis man spiller på lave NFL odds, så skal man ramme rigtigt for mange gange til, at det realistisk set er ladsiggørligt.

Et eksempel: Du spiller konsekvent på favoritterne på hjemmebane, og i gennemsnit får du tilbudt 1,30 i NFL odds. Spiller du med den samme indsats på 100 kroner 10 gange, skal du altså ramme rigtigt 7 af gangene for at ende i (et lille) plus:

10 x 100 kr. i væddemål = 1000 kroner i indsats.
8 x 140 kr. i gevinster = 1040 kroner i gevinst.

Risk/reward spillere, der hælder til en +2,0 i NFL odds strategi, skal omvendt kun ramme hvert andet væddemål for at gå i nul. Samme regnestykke som foroven:

10 x 100 kr. i væddemål = 1000 kroner i indsats.
5 x 200 kr. i gevinster = 1000 kroner i gevinster.

Der er mange måder at gå til betting på, og det er svært at sige, at noget er helt forkert og andet er helt rigtigt. Men overvej, hvilken NFL betting strategi, der fungerer bedst for dig.

Vær konsistent med indsatsen

En anden NFL betting strategi (der i øvrigt gælder for det meste betting) er at være nogenlunde stabil i dine væddemålsstørrelser – og husk bankroll management. For at starte med det sidste tilrådes det aldrig at satse mere end 5% af din bankroll. Og hvad angår det første findes der forskellige NFL betting strategier.

Nogle holder sig til at flatbette. Det vil sige, at man altid satser samme beløb (units) uanset væddemålet. En afart af dette er altid at satse samme procentdel af ens bankroll uanset væddemålet.

Det kan også være, du synes det er lige rigidt nok. Af og til falder de fleste af os trods alt over et væddemål med for god værdi i til ikke at udnytte til det maksimale. Her kan det være værd at implementere en NFL betting strategi, hvor du lader væddemålets attraktivitet bestemme beløbsstørrelsen. Det kan eksempelvis være:

Bankroll: 1000 kroner. Maximum bet 50 kroner. Unit værdi: 5 kroner.

  • Okay værdi: 1-3 units
  • God værdi: 4-7 units
  • Fremragende værdi: 8-10 units.

Udregning af betvalue

Sidst, men ikke mindst, er det altid godt at raffinere din næse for betvalue. Betvalue betyder kort og godt, at du holder de tilbudte NFL odds imod din vurdering af sandsynligheden for, at et NFL væddemål går hjem. Lad os tage eksemplet fra før:

Du overvejer at spille på New England Patriots til hjemme at slå Kansas City Chiefs, og det tilbudte NFL odds er 1,35. Dermed vurderer bookmakeren, at der er omkring 74% sandsynlighed for, at det sker:

100/1,35 = 74,07%. Er du enig i vurderingen af, at Patriots vil vinde dette opgør mindst omkring 3 ud af 4 gange, så kan du foretage væddemålet. Mener du, at det vil ske sjældnere, skal du afstå fra at bette.

Der findes adskillige hjælpemidler på markedet, der kan hjælpe dig med matematikken. Bare google “betvalue beregner”, så kommer der masser af hjælpsomme hits.

NFL betting tips

Fra de mere overordnede NFL betting strategier vender vi nu blikket mod nogle NFL betting tips, der i højere grad går de enkelte kampe, og som du med fordel kan anvende, inden du vælger at placere et NFL væddemål.

Lav din research

Der er en række faktorer, der er nødvendige at have styr på, inden man giver sig i kast med NFL betting på et specifikt opgør.

Det basale

Som udgangspunkt skal man som minimum have styr på skader og karantæner, seneste form og indbyrdes historik inden man placerer et NFL væddemål. Det er også en god idé at have tjek på holdenes motivation – savner det ene hold noget at spille for, fordi stillingen er afgjort?

Shop odds

Det er også vigtigt at lave det mere drøje benarbejde i forhold til odds. Ideelt set har du en konto hos flere forskellige bookmakere, så du altid får de bedste odds. Det er også en god idé at benytte dig af NFL odds trackere til at holde styr på odds udviklingen på en kamp i dagene op til opgøret.

På den måde kan du ikke blot få en idé om væsentlige begivenheder, der kan påvirke udfaldet, du kan forhåbentlig også købe odds på deres højeste.

Hviletider

Et virkelig vigtigt aspekt ved NFL betting er holdenes kampprogram og hviletider. Mandags- og torsdagskampe kan betyde meget for et holds evne til at restituere og få afgørende betydning for udfaldet.

Andre vigtige faktorer

Holdenes evne til at spille i forskelligt vejr er en mindre faktor end de ovennævnte, men den er bestemt ikke uvæsentlig. Det samme kan gælde visse holds erfaring med at spille indendørs. Det kan også være værd at benytte dig af sociale medier til at se, om du kan komme tættere på følingen med et hold.

Er der god harmoni i truppen, eller er stemningen trykket og fyldt med indre spændinger?

Spil ansvarligt

Sidst, men ikke mindst, så husk at passe på dig selv. Spil ansvarligt og ikke for mere, end du har råd til at tabe. Som med al anden underholdning er der en risiko for at miste grebet, så det tager overhånd.

Oplever du problemer med dit spil, så søg hjælp. Der er masser af andre i samme båd, og heldigvis er der også rigeligt med hjælp at hente.

Sådan oddser du på NFL: opsummering

Når det gælder spil, er NFL en ekstremt populær sportsgren. Der findes et væld af forskellige NFL væddemål lige fra standard lige på væddemål, handicapspil, spil på antal point i en kamp til NFL betting på de individuelle præstationer og langtidsvæddemål såsom den endelige Super Bowl vinder.

Der er adskillige NFL betting strategier – også flere end vi havde plads til i denne artikel. Det kan være en god idé at læse så meget om NFL betting strategier som muligt. Informationer er alfa omega inden for betting, og ved at forstå og implementere NFL betting strategier øger du dine chancer for at vinde på den lange bane.

Med forståelse af risk/reward kan du vælge en overordnet NFL betting strategi, som passer til dit temperament. Vælg også en NFL betting strategi, når det kommer til money management og størrelsen på dine indsatser.

Det er også vigtigt at forstå betvalue og at kunne implementere det korrekt. Betvalue er ikke en eksakt videnskab, for i sidste ende handler det om din subjektive vurdering af odds kontra din vurderede sandsynlighed for, at et væddemål går hjem.

Men ved at indsamle så megen viden som muligt øger du dine chancer for at vurdere rigtigt i forhold til det enkelte opgør. Og med tiden fintuner du forhåbentlig dine evner til at foretage en korrekt chancevurdering.

Sådan oddser du på NFL FAQ’s

Vi runder af med et kig på sådan oddser du på NFL FAQ’s. Her er nogle af de oftest stillede spørgsmål om emnet.

Du bør have styr på risk/reward, betvalue og bankroll management som minimum.

Skader og karantæner, seneste form, kampprogrammet, indbyrdes opgør og odds udviklingen er the bare minimum at have tjek på, før du spiller på NFL.

Alle større danske bookmakere giver spillerne mulighed for at bette på NFL. Der kan dog være store udsving i forhold til NFL odds hos de enkelte, så se dig for, inden du spiller.

Læs også vores artikler: