Sådan oddser du på E-sport

Denmark

Lovlige bookmakere i Danmark

Betroet af brugerne

Opdatere på

Sådan oddser du på esport. Esport er blevet rasende populært verden over i løbet af de seneste år. Ikke mindst herhjemme, hvor danske spillere og hold har haft fantastiske resultater i blandt andet CS:GO og DOTA 2. Vi gennemgår, hvordan du spiller på esport, serverer esport betting tips og kommer ind på, hvad du skal være særligt opmærksom på i forhold til esport betting. Hvis du foretrækker at dykke direkte ind i væddemål på e-sport, vil vi varmt anbefale, at du læser mere om Unibet bonustilbud.

Esports-Arena
Esport er eksploderet i popularitet. Vi guider til esport betting. Foto: Jakob Wells, CC-SA 2.0

Esportens Udvikling

Esport er eksploderet i popularitet inden for de seneste år. Noget skyldes selvfølgelig, at det er blevet muligt med tiden og den teknologiske udvikling. Os ældre rotter er pinligt bevidst om de “gode gamle dage”, hvor det var svært at føre et LAN-party med seks deltagere ud, fordi internet-opkoblingen var ved at stå af til udsigten af en let joggetur i Counter-Strikens univers.

Disse dage er heldigvis forbi, og teknologien sætter ikke længere den slags begrænsninger. Men esportens popularitet skyldes ikke kun, at mulighederne er blevet flere. Det skyldes også, at det kort og godt er god underholdning.

At overvære en typisk esport kamp er en hektisk affære. Uanset hvilken esport man er til, går der sjældent mange sekunder uden en vigtig hændelse. Det er kort og godt eksplosiv underholdning fra start til slut. Læg dertil den store professionalisme omkring esport begivenheder.

Kommentatorer, der selv har nørdet spillene siden barnsben, og som skråler med i begejstring, mens de pøser ud af deres ekspertviden. Produktioner af ekstremt høj kvalitet med lækre infografikker, knivskarpe højdepunkter i slowmotion og fra samtlige vinkler.

Analytikere, der fører seeren bagom meta-spillet. Esport er for sjov, men dem, der arbejder med det, tager deres underholdning alvorligt.

Derfor er esport i dag mere populært end nogensinde, og pengene i sporten vokser hele tiden. Ifølge nogle analyser nærmer vi os nu knap 30 millioner månedlige seere af esport fordelt på alle de forskellige spil. Det er en stigning på 11,5% fra gennemsnittet i 2021.

Og de største franchises, som har hold på højeste niveau i alle de mest populære spil, har alle for længst rundet værdier, der måles i milliarder. Også betting på esport sætter rekorder. Og intet tyder på, at udviklingen har nået sit max endnu. Tværtimod.

De Største Esportsgrene

Esport er selvfølgelig en bred paraply at operere under, så lad os tage et kig på nogle af de mest populære esport spil. Når vi taler om popularitet her, mener vi den samlede mængde af seere til turneringer, hvor meget der bettes på de forskellige spil, præmiepenge etc.

Vi taler kun i mindre grad om, hvor mange der spiller de pågældende spil. Fortnite er eksempelvis et af de spil med flest brugere. Men målt på seere og betting aktivitet er spillet ret langt nede i hierarkiet, og derfor vil vi ikke bruge megen tid på spillet i denne artikel.

CS:GO

CS:GO er den næstmest streamede esport af alle. Og når det kommer til esport betting, er CS:GO også klart i toppen. Når de største CS:GO turneringer løber af stablen, er det for fulde huse med tusindvis af fans på sæderne. Imens sidder hundredtusindvis af seere klar på streams, og både præmiepengene og niveauet af esport betting på CS:GO er også enormt.

Større turneringer giver typisk $250.000-500.000 til det vindende hold, og dertil er der en kølig million dollars til de hold, der kan vinde en Grand Slam, det vil sige 4 Major turneringer, som er en af de mest feterede turneringer i CS:GO.

Det har danske Astralis blandt andet formået, og på top 5 over de CS:GO spillere med højeste karriereindtjeninger er fire af dem enten nuværende eller tidligere Astralis spillere.

DOTA 2

DOTA 2 er det mest spillede spil af alle på Steam og det tredje mest streamede. Det populære strategispil fra 2013 har de største præmiepuljer af alle, og ved The International 2021, VM i spillet, rundede puljen $40 millioner.

Også i DOTA 2 er der grund til at heppe lidt ekstra med som dansker. Det er nemlig dansk/færøske Johan ‘N0tail’ Sundstein, der har rekorden som den mest vindende spiller nogensinde. Og det var altså af alle esportsudøvere.

I 2019 vandt han, sammen med sit hold OG, The International, hvilket kastede omkring 21 millioner kroner af sig bare til Johan ‘N0tail’ Sundstein. Alt i alt har han i karrieren vundet over 50 millioner kroner.

LoL

League of Legends eller LoL, som det hedder i daglig tale, er det mest streamede esport spil af alle.

Selvom LoL stadig er blandt de mest populære esport spil, har udviklingen faktisk gået en smule den forkerte vej, når det gælder præmiesummerne. De toppede således i 2018, men tog et ret markant dyk året efter.

Og siden da har præmie niveauet nogenlunde befundet sig i det samme leje som i 2019.

Call of Duty, FIFA, Fortnite

Vi kommer heller ikke uden om spil som Call of Duty, FIFA og Fortnite, som alle er enormt populære og tiltrækker mange fans både live i via stream samt store præmiesummer.

Da disse spil adskiller sig enormt fra de tre første esportgrene, har vi ikke inddraget disse i vores gennemgang af esport betting tips.

Danish Astralis Esport
Danske Astralis er det mest vindende CS:GO hold nogensinde. Foto: Esports Kingdom, CC-SA 2.0

Sådan Oddser du på Esport: De Mest Populære Esport Markeder

Lad os tage et kig på nogle af de mest udbredte esport betting typer.

Sådan better du på esport: kampvinder

Standard væddemålet inden for betting er klassikeren hvem vinder? I disse væddemål spiller man typisk på, om hold a eller b vinder – eller om et opgør ender uafgjort. I esport betting er der spil, hvor en kamp kan ende uafgjort i regulær tid – eksempelvis CS:GO, hvor der spilles bedst af 30 runder.

I andre spil som LoL er uafgjort kun en teoretisk mulighed. Med dette væddemål skal du huske at være opmærksom på, om du spiller på en kamp i regulær spilletid, eller om eventuel overtid er medregnet.

Handicap

Det er også muligt at spille handicap inden for esport betting. Hvis du eksempelvis tror meget på, at et hold vinder et givent opgør, men synes, at oddsene er for lave, så kan du spille på dem med handicap.

Det betyder, at de tildeles en hypotetisk ulempe inden kampstart. Det kan eksempelvis være et CS:GO hold, som fra kampstart er bagud med 3,5 runder. Det vil derfor skulle vinde med minimum 4 runder for, at væddemålet går hjem, og du vil omvendt få højere odds på dit væddemål.

Esport live betting

Live betting er også meget populært inden for esport betting, enten for at øge spændingen eller for at forøge vinderchancerne. Mange mener nemlig, at de har bedre mulighed for at forudsige et resultat, hvis de ser kampen udfolde sig og derfor får bedre føling med kampen.

First blood og map vindere

I CS:GO kan du også hos nogle bookmakere spille på, hvem der får det første kill i en kamp. Her kan du også spille på, hvem du tror vinder et bestemt map, hvilket også er muligt i spil som DOTA 2 og LoL.

Turneringsvinder og andre langtidsvæddemål

Det er selvfølgelig også muligt at placere langtidsvæddemål på esport betting. Det kan være et hold til at vinde en given gruppe eller en turnering.

Spillerpræstationer

Sidst, men ikke mindst, er det muligt at spille på, hvordan enkelte spillere klarer sig. Det kan en H2H, hvor du vædder på, hvem af to spillere klarer sig bedst.

Der er også andre væddemål såsom hvordan en given spiller klarer sig i en kamp. I CS:GO kunne det være en spiller til at få over et vist antal kills på et bestemt map og lignende.

Sådan Oddser du på Esport: Betting Tips

Vi runder vores artikel af med et kig på nogle esport betting tips, som du forhåbentlig kan drage nytte af.

Lav din research

Lige al anden betting handler esport betting selvfølgelig om viden og analyse. Inden, du placerer et væddemål, skal du være så informeret som muligt. Skader er sjældent et problem i esport, så det behøver man næppe bekymre sig om.

Til gengæld kan der ofte være hurtige ændringer på hold i esport, så vær obs på, om der er udskiftninger på holdene, inden du vædder. Ligesom ude- og hjemmebane kan have stor betydning for et holds chancer i eksempelvis fodbold, så kan maps have stor betydning i esport.

Et hold kan overordnet set være meget bedre end modstanderen, men med en dårlig map pool i en given kamp kan overraskelsen ligge og vente. Undersøg derfor, hvilke maps, der spilles, og hvordan holdene har klaret sig på de pågældende maps.

Det samme gælder med anden data såsom, hvordan holdene har klaret sig indbyrdes, hvordan er deres resultater på det seneste etc.

Følg holdene tæt

Det er i det hele taget en god idé at følge flere af holdene tæt. Og her er der mange informationer at hente på sociale medier, hvor du eksempelvis kan få et indblik i stemningen på et hold ved at se, hvad de slår op på deres sociale medier.

Mange esport udøvere har ry for at være bramfri og i modsætning til eksempelvis fodboldspillere meget lidt medietrænede. Derfor kan du forvente mange flere interessante opslag end vi kender det fra fodboldens verden, hvor rundt regnet hvert andet opslag er af spillere, der drikker en kop kaffe eller andre ligegyldigheder.

På esportudøveres SoMe kan du faktisk både blive underholdt og få værdifulde informationer!

Undgå skod odds

Et lidt mere kedeligt emne, som ikke desto mindre er relevant: vær kritisk og brug tid på at shoppe odds, før du spiller. Hav gerne flere konti hos adskillige bookmakere, så du altid får de bedste odds. Esport betting er stadig relativt nyt hos mange bookmakere, og det er måske forklaringen på, at vi ofte støder på ret ringe odds.

Det kan være, at bookmakerne endnu går konservativt til værks i værdiansættelsen af odds. Er det tilfældet, så find en anden bookmaker eller afstå fra at spille på et givent resultat. Du kan være nok så overbevist om, at hold a slår hold b, men får du kun odds 1,08 på væddemålet, så kan det sjældent betale sig.

Sådan oddser du på esport: Lær at genkende betvalue

Og apropos odds, så husk at skele til betvalue, før du oddser. Med betvalue menes, at du holder odds op mod sandsynligheden for, at væddemålet går hjem. Det er ikke en eksakt videnskab, men du kan ikke desto mindre skærpe dine evner med tiden.

Få hjælp online ved at søge på “betvalue beregner”, så findes der udregnere, der kan assistere dig.

Spil ansvarligt

Sidste råd er også “kedeligt” men vigtigt. Husk at spille med måde. Sæt beløbsgrænser hos bookmakeren og lav aftaler med dig selv om dit spil – og overhold dem. Har spillet taget overhånd, så er der hjælp at hente – eksempelvis her.

Sådan Oddser du på Esport: Opsummering

Tak, fordi du læste med. Vi håber, du er blevet lidt klogere på, hvilke esport betting muligheder der er på markedet, og at du kunne bruge vores esport betting tips til noget.

Vi ønsker dig held og lykke med kuponen!

Sådan Oddser du på Esport FAQ

Vi slutter af med et par ‘sådan oddser du på esport” FAQs med nogle af de mest almindelige spørgsmål.

Nej. Faktisk er der risiko for, at man med esport live betting har tendens til at afvise eksempelvis statistisk viden og overvurderer egen evne til at “læse” en kamp. Brug esport live betting med omhu.

Der er en del forskelle, eksempelvis på hvilke væddemål, man kan foretage. Det kan du se mere om i afsnittet “populære esport markeder”.

Læs også vores artikler: