Den danske VM lejr

Tyskland gjorde ikke bare indtryk på banen, da de blev verdensmestre i 2014. Tyskerne blev også kendt for at bygge deres helt egen og luksuriøse VM-lejr i Brasilien. Men hvordan ser det egentlig ud med den danske VM lejr i Rusland?

Alle sejl var sat ind for at Tyskland kunne kalde sig Weltmeister i 2014 og for at få alle marginaler på fædrelandets side, valgte den tyske forretningsmand Christian Hirmer at bygge et spritnyt luksus resort i den lille fiskerby Santo Andre.
Der skulle ikke overlades noget til tilfældighederne og man ville for alt i verden slippe for den dårlige infrastruktur i storbyerne.

Tyskerne havde ikke langt til stranden fra Campo Bahia i Brasilien:

Men hvordan ser det ud til VM i Rusland? Der har allerede været historier fremme om, at DBU har placeret landsholdet tusinde af kilometer væk fra nærmeste spillested. Men hvor galt står det egentlig til med den danske VM lejr? Og hvor slemt ser det ud, hvis man sammenligner den med tyskernes VM lejr?

Vi har sammenlignet de to VM-lejre på forskellige parametre:

Hvor bor de forskellige landshold

Tyskland: Moskva

Tyskerne har til VM i Rusland valgt at holde til i Moskva på det luksuriøse Vatutinki Hotel. Teammanager, Oliver Bierhoff, har udtalt, at hovedårsagen til at vælge Moskva bunder i håbet om at skulle spille mindst tre kampe på finalestadionet, Luzhniki Stadium.

Bliv klogere på de 6 fedeste stadions til VM

Tyskland spiller deres første gruppekamp på Luzhniki Stadium mod Mexico, men vil først vende tilbage til Luzhiniki, der kan huse 80.000 tilskuere, i en eventuel semifinale og finale. Tyskerne kommer til at have mindre end en times kørsel til finalestadionnet.

Samlet rejsetid tur/retur i gruppespillet: 8 timer og 54 minutter 

dansk vm lejr

(Google Maps, TerraMetrics kortdata, 2018)

 

Danmark: Anapa

DBU har til VM i Rusland valgt at have dansk VM lejr i byen Anapa ved Sortehavet. En sydlig og varm lokation, men på et hotel med det knap så charmerende navn, Beton Brut. Et navn der nemt leder tankerne hen på en tør champagne med en bismag af cement.

Danmarks landstræner, Åge Hareide, har udtalt at Beton Brut er et godt valg, fordi lufthavnen ikke er længere end 10 minutter  væk fra hotellet. Danskerne har gerne villet undgå det berygtede trafikkaos i de større russiske byer.

Det er bare svært at løbe fra, at Danmark ender med at bruge omkring tre gange så meget tid som tyskerne på transport i løbet af gruppespillet. Det kan undre én, at Danmark som det eneste hold i Gruppe C har valgt ikke at bo i samme by som de skal spille en gruppekampene i eller i hovedstaden, Moskva.

Samlet rejsetid i gruppespillet: 24 timer og 50 minutter

 

dansk vm lejr

(Google Maps, TerraMetrics kortdata, 2018)

 

Hotel

Tyskland: Vatutinki Hotel

De tyske verdensmestre har valgt det populære og modæne Vatutinki Hotel i Moskva. Hotellet er kæmpestort og der er også  mulighed for at bruge deres Spa Resort og tilhørende skovhytte.

Hotellet fremstår meget elegant, men virker måske mest af alt som et sted hvor stramt klædte diplomater hører til og ikke afslappede fodboldspillere i badesandaler.

Отпуск – самое долгожданное время и провести его надо с пользой! Приглашаем провести жаркие летние дни с нами! 14 км от МКАД по Калужскому шоссе и Вы окажитесь в заповедной зоне Новой Москвы. Бронирование по телефону: +7(495) 841-61-03 #окватутинки #отдыхвподмосковье #бассейн #отель #отельвподмосковье #загородныйотель #отдыхнавыходные #выходныенаприроде #домотдыха #новаямосква #троицк #ватутинки #отельватутинки #июнь #майскиепраздники#май #анимация #шашлычныйсезон #лето #летовподмосковье #каникулы

Et opslag delt af ОК “Ватутинки” (@vatutinki_ok) den

En overnatning på et superior værelse koster ifølge Vatutinki Hotels hjemmeside ikke mere end 500 kr. Det lader dog til at hotellet er voldsomt populært – der er nemlig udsolgt det næste halvandet års tid!

Man kan dog hurtigt tænke tanken, at de stenrige tyske spillere er vant til bedre og mere elegant luksus, når de selv er på sommerferie. Russisk elegance og luksus har tilsyneladende en anden betydning i Rusland, end hvad vi er vant til i vesten.

Наши уютные, комфортабельные апартаменты с великолепным видом на зимнюю природу идеально подойдут для вашего долгожданного новогоднего отдыха! ОК “Ватутинки” предлагает вам: ☑ однокомнатные номера (двухместные/улучшенные) ☑ апартаменты (двухкомнатные/трёхкомнатные) ☑ сюит ☑ коттеджи Подробная информация и бронирование доступны на нашем сайте ➡ http://www.ok-vatutinki.ru И по телефону 📲 +7 (495) 841-61-03 #оздоровительныйкомплекс #ватутинки #отдых #здоровье #красота #здороыйотдых #подмосковье #выходные #номер #уют #акция #russia #moscow #weekend #holiday #happynewyear

Et opslag delt af ОК “Ватутинки” (@vatutinki_ok) den

 

Danmark: Beton Brut Hotel

Beton Brut udstråler mere beton end luksus ved første øjekast. Men hotellet ligger faktisk på en meget smuk lokation med stor pool, udsigt over Sortehavet og over 21 graders varme om sommeren.
Så på trods af, at Danmark befinder sig i Rusland, vil det hurtigt kunne føles som en solferie sydpå, når Bendtner og Eriksen giver de dyre stænger en fodboldpause i liggestolen.

Доброе утро 🤗😉 … У нас действует АКЦИЯ:👇🏻 ⭐ “Каждая 5-я ночь в подарок!” 🎁 ⭐ … Подарите себе незабываемый отдых в холодные осенние дни в отеле Beton Brut ⭐⭐⭐⭐и получите каждую 5-ю ночь в подарок!!! 🎁 При бронировании 5 -ти ночей любой категории номера (кроме Standard) и фактической 30% предоплате- Вы платите только за 4 ночи, а пятая ночь идет в подарок!!! 🎁 Предложение включает: Проживание в отеле 4 ночи в период с 07.11.2017 по 24.12.2017 (кроме номеров Standard); Питание в формате «шведский стол»; Пользование термальной зоной спа-комплекса, крытым бассейном, тренажерным залом; Кинозал, бильярдная; Прокат спортивный: велосипеды, самокаты, мячи, настольный теннис, дартс; Детская комната с воспитателем, детская площадка на открытом воздухе. … *В случае отказа от бронирования денежные средства не возвращаются. … **Предложение не может быть использовано вместе с другими предложениями, скидками и пакетами. … Все подробности на сайте нашего отеля и у операторов! Ждём вас 🤗🤗🤗 #отдыхуморя#лакшериотдых#мореосенью#отельвстилелофт#спа#отдыхмечты#подарисебемечту#крытыйбассейн#отдыхванапе#ростов#анапа#новороссийск#красивоотдыхаем#акция#акциянаотдых#всевключено

Et opslag delt af Beton Brut (@beton_brut_hotel) den

Danmark er gået all-in og har simpelthen reserveret 3 etager for dem selv på Beton Brut. Ifølge hotellets egen hjemmeside løber en overnatning i et superior værelse op på omkring 500 kr.

Beton Brut er tilsyneladende kendt for store champagne-fester, men indretningen af værelserne er mere russisk end det er elegant. Til gengæld kan danskerne glæde sig over dejligt afslappede udendørs-omgivelser, hvis man sammenligner med tyskernes diplomat-hotel.

 

Træningsfaciliter

Tyskland: CSKA sports base

Når man er forsvarende verdensmestre, skal der ikke mangle noget, når det kommer til træningsfaciliteterne. Tyskland får lov at låne CSKA Moskva’s træningsanlæg med opvarmede græs- kunstgræsbaner.

Sportskomplekset blev i sin tid bygget som del af OL-byen i 1980 og har selvfølgelig også fået et løft inden verdensmestrene skal tage det i brug. Der er blandt andet blevet bygget et medie- og medicinsk center.

Danmark: Pontos Stadium

De danske træningsforhold er lidt af et mysterium. DBU har i deres pressemeddelse udeladt at beskrive træningsforholdende, men kun hotellet og afstanden til spillestederne. Ifølge FIFA og andre kilder, skal Danmark træne på et State of the art træningsanlæg kaldet Pontos Stadium med 2200 tilskuerpladser.

Det er dog mildt sagt umuligt at finde noget info eller ordentlige billeder af Pontos Stadium. Dét der dukker op, ligner mest af alt et forladt og nedslidt stadionanlæg, hvor selv 1. division ikke ville være acceptabelt at spille.

Der findes dog en video fra januar 2018, som tyder på at russerne har rigtig travlt med at få et nedslidt træningsanlæg til at ligne noget, der er i nærheden af VM-værdigt.

Meget tyder altså på, at Danmark kommer til at have det en del varmere og mere hyggeligt end de tyske verdensmestre. Til gengæld skal danskerne rejse længere og formentlig have dårligere træningsforhold, hvis de altså overhovedet når at blive færdige med anlægget!

Den danske VM lejr – hvor skal Danmark træne?
4.8 (95.93%) 59 votes