Sådan oddser du på Fodbold

Denmark

Lovlige bookmakere i Danmark

Betroet af brugerne

Opdatere på

Vil du læse om de mest populære fodbold betting markeder, eller leder du efter fodbold betting tips? Om det er a eller b, så har vi det til dig her – og meget mere! Læs med, når vi gennemgår: sådan oddser du på fodbold.

Tjek gerne nogle af de bedste fodboldbonusser, der tilbydes i Danmark, såsom Comeon Bonus, Unibet Bonus eller MrGreen Bonus.

sådan oddser du på fodbold

Sådan oddser du på fodbold: Markeder

Der er massevis af forskellige markeder, når det kommer til fodbold betting, og paletten udvider sig konstant. Faktisk kan du på en standard fodboldkamp i dag vælge mellem hundredvis af forskellige væddemål. Vi gennemgår derfor ikke alle typer fodbold væddemål, men nøjes med nogle af de mest populære samt seneste fodbold betting tiltag.

1X2

Trods den hurtige udvikling og udvidelse af fodbold betting markedet er klassikeren 1X2 stadig det med længder mest populære væddemål i fodbold. Her spiller du på kampen, inden den er gået i gang og satser enten på, at hold a eller b vinder, eller at de to hold spiller uafgjort.

Halvleg (/halvleg-fuldtid)

Proceduren er den samme som med 1X2, blot går væddemålet på, hvad pausestillingen er. Det er et væddemål, der kan være værd at overveje, hvis du falder over hold, der har for vane at spille meget forskellige halvlege. Nogle mandskaber er langsomme startere, men har måske stærk stamina og er derfor gode til at nedbryde modstanderen i takt med at kampen går på hæld. Andre hold foretrækker måske at angriber intenst fra første minut i håb om at overfalde modstanderen til nederlag.

Dette væddemål findes også i en variant, hvor du først spiller på halvlegsresultatet og dernæst på fuldtid.

Antal mål (/kort/hjørnespark etc.) over under

Man kan også spille på, at bliver scoret mange eller få mål i en kamp. Denne type væddemål hedder “over/under”. Væddemålet findes i mange afarter. Man kan eksempelvis spille på over/under advarsler, hjørnespark, kort frispark og meget mere.

Resultat

Det er også muligt at spille på en præcis målscore, eksempelvis hjemmeholdet til at vinde 2-0. Her er odds noget højere end ved at spille eksempelvis på over/under et vist antal mål. Det er dog også en noget sværere kunst at ramme rigtigt på denne type væddemål.

Handicap og Asian handicap

Handicap betting betyder, at bookmakeren på forhånd giver det ene hold en hypotetisk fordel eller ulempe i kampen. Et typisk handicap væddemål kan være Manchester City (-1) – Crystal Palace. Her vædder du altså ud fra et scenarie, hvor Manchester City ved kampstart er bagud med 0-1, hvilket giver dig højere odds. Den helt korte forklaring på, hvad asian handicap er, er at det er et handicap væddemål, hvor muligheden for uafgjort er elimineret. Ender kampen uafgjort, vil væddemålet således blive elimineret.

Første målscorer/målscorere

Målscorer væddemål handler sjovt nok om at spille på, hvem der scorer. Det kan enten være første målscorer, sidste målscorer eller blot en spiller til at score på et hvilket som helst tidspunkt i kampen. Vær dog varsom med denne type fodbold væddemål. De er kendt for at have meget lave odds i forhold til sandsynligheden. Det vender vi tilbage til, når vi fortæller om fodbold betvalue.

Akkumulator bets

På akkumulator bets spiller man mere end én begivenhed på samme kupon. Det kan være Manchester City-Crystal Palace 1 og Haaland til at score i kampen. Det kan også være på to begivenheder, der har intet med hinanden at gøre. På denne type fodbold bets skal alle forudsigelser gå hjem, for at man får sin gevinst. Undtagelsen er systemspil. Her kan man spille eks. 3/5, i hvilket tilfælde minimum tre af væddemålene skal gå hjem, for at kuponen holder.

Live betting

Live betting er en af de typer fodbold betting, der er blevet enormt populært de senere år. Mange benytter sig af live betting, fordi det giver ekstra spænding til et opgør. Andre foretrækker det, fordi de mener det øger chancerne for at ramme rigtigt, at man ser kampen med egne øjne. Vær dog varsom med live betting.

Nogle undersøgelser peger nemlig på, at mange spillere træffer dårligere beslutninger under live betting, fordi de træffer mere forhastede beslutninger og derfor glemmer at researche ordentligt og forlade sig statistik, men i stedet kommer til at agere på mavefornemmelser.

Cashout

Cashout er en af de senere features, der er kommet til. Med cashout kan du lukke et væddemål, inden kampen er afgjort til et nyt odds. Et eksempel:

Du har spillet 100 kroner på AGF til at slå AaB til odds 2,20. Men efter 11 minutter får AGF en spiller vist ud, mens AaB tildeles et straffespark, som de scorer på. Dine chancer for at vinde væddemålet ser derfor drastisk forværrede ud. Du kan derfor vælge at benytte dig af cashout og sælge væddemålet.

Du vil nu få tilbudt et nyt odds, lad os sige 0,70, som du accepterer. Du taber altså 30 kroner på væddemålet, men redder omvendt noget af væddemålet hjem. En form for nødbremse, der dog koster penge. Cashout kan være fint, hvis du har fejlvurderet en kamp eller der sker noget uforudset som i ovenstående tilfælde. Men vær varsom og kritisk, inden du accepterer cashout. Odds kan af og til være for lave til, at du statistisk set skal tage imod tilbuddet.

Bet builder

Et andet nyere skud på stammen er bet builder. Her kan du selv sammensætte et væddemål med op til 12 forskellige komponenter. Mange elementer i et bet builder væddemål er fodbold væddemål, som vi har gennemgået. Så du kan eksempelvis spille på, at et hold får x antal gule kort, scorer x antal mål, går til pausen med uafgjort og ender med at vinde kampen.

Mulighederne er næsten uendelige med bet builder, så odds kan også stige skyhøjt. Og af samme grund er det ofte et væddemål, der er bedst at bruge som lidt hurtig underholdning snarere end som noget, du gør for værdiens skyld.

Sådan oddser du på fodbold: Betvalue

Som vi var inde på tidligere, skal vi runde fodbold betvalue. Betvalue er centralt at forstå og mestre, hvis du ønsker at gøre dig forhåbninger om at vinde over bookmakerne.

Fodbold betvalue – og betvalue generelt – handler om at vurdere dine tilbudte odds mod sandsynligheden for, at et væddemål går hjem. Lad os tage et eksempel. Du får tilbudt odds 1,28 på, at Liverpool på hjemmebane slår Aston Villa. Udregner vi de tilbudte odds hedder regnestykket:

100/1,28 = 78,125.

Det betyder altså, at bookmakerne vurderer, at der er omkring 78% sandsynlighed for, at Liverpool vinder. Eller, ret beset vurderer de, at der er lidt mindre sandsynlighed, for det er differencen mellem sandsynlighed og deres udbudte odds, de tjener penge på.

Du skal nu, på baggrund af alt, du har læst på om kampen, vurdere, om du tror, at Liverpool vinder opgøret 78 gange, hvis de to hold under de givne forudsætninger mødtes 100 gange. Tror du det, er der betvalue, og du kan placere dit væddemål. Tror du ikke, det er tilfældet, skal du afstå fra at tage væddemålet.

Husk, at hvis du skal have hjælp med regnestykket, så er der adskillige gratis fodbold betvalue redskaber på nettet. Bare google “betvalue beregner”, så får du redskaber ved hånden med det samme.

Sådan oddser du på fodbold: Odds Systemer

Et odds system er betegnelsen for en defineret spil strategi til at placere sine bets ud fra et sæt af regler. 

Forskellige odds strategier har forskellige regler, men reglerne er med til at sikre at der er nogle rammer for dit spil. Dette er igen med til at skabe en systematisk og fokuseret tilgang til din betting og mindsker samtidigt tankemylder og tvivl om, om du har valgt de rigtige fodbold odds, da det er reglerne for systemet der “tager valget” for dig.

Sådan oddser du på fodbold: Fodbold Betting Tips

Vi slutter af med et kig på nogle fodbold odds tips, du forhåbentlig kan drage nytte af. Vores fodbold betting tips er generelle råd, så du finder altså ikke fodbold betting tips på specifikke opgør i denne omgang.

Kend sporten – og markedet!

Uanset om du er hobbyspiller eller arbejder hårdt for at banke bookmakerne, så er det en god idé at fokusere dit spil på færre markeder. Undgå som udgangspunkt at spille lidt hist og her på Formel 1, håndbold, cykling og en fodboldkamp i ny og næ, men hold dig til specifikke sportsgrene, som du i stedet bruger tiden og energien på at sætte dig ordentligt ind i.

Faktisk er det formentlig også fordelagtigt at ikke blot holde dig til én sportsgren, men også at spille på så få markeder som muligt inden for denne sportsgren. Hvis du både spiller på Ligue 1, dansk pokalfodbold, Copa Libertadores, La Liga og Premier League og Danmarks landskampe, skal du holde dig opdateret på enorme mængder information, når du skal holde styr på ting som skader, karantæner, seneste form, indbyrdes opgør, kampprogrammer der kan betyde sparede spillere etc.

Husk, at du er oppe mod store betting firmaer, der ikke blot har masser af ansatte til at indsamle og vurdere data, men også adgang til tech, som er de færreste forundt. Derfor er du stort set altid bagud på viden, men du øger dine chancer, hvis du bliver ekspert på den danske 2. division, den nederlandske Eredivisie eller noget tredje.

Vær rationel og spil ansvarligt

Vi laver selvfølgelig altid research, inden vi better på fodbold. Ovenfor nævnte vi de faktorer, du som minimum må kende til, inden du satser penge på en fodboldkamp. Men du gør også dig selv en stor tjeneste ved at researche bookmakerne. Det kan være en god idé at have flere konti, så du altid får de bedste odds. Selv små variationer kan blive til store penge i det lange løb.

Samme research kan du med fordel også lave, når det kommer til, hvem du får fodbold betting tips fra. Der er mange selvbestaltede eksperter på sociale medier. Inden, du tager imod et godt råd, så gå personen efter i sømmene. Er vedkommende åben om sine resultater, eller fjerner de opslag med væddemål, der ikke gik hjem? Er personen uafhængig, eller laver vedkommende betalt indhold, der kan påvirke deres råd? Få styr på det grundlæggende, inden du lytter til “gode” råd.

Mange kloge hoveder inden for fodbold betting understreger også, at det er vigtigt, at der ikke er for store udsving i dine indsatser – dine units. Sats aldrig mere end 5% af din bankroll og forsøg at spille systematisk.

En tommelfingerregel for beløbsstørrelserne kunne eksempelvis hedde:

  • Et fodbold væddemål med okay værdi: 1-3 units
  • Et fodbold væddemål med god værdi: 4-7 units
  • Et fodbold væddemål med fremragende værdi: 8-10 units.

Og sidst men ikke mindst, husk at spille ansvarligt. Fodbold betting kan være en enormt underholdende og sjov hobby. Men for nogle kan det også gå galt. Med stigningen i fodbold bettings popularitet udvikler flere desværre også ludomani, og det kan have katastrofale konsekvenser for dem, der falder i. Oplever du, at spillet er ved at komme ud af kontrol, så søg hjælp her.

Sådan oddser du på fodbold: Sammenfatning

Fodbold betting er blevet populært som aldrig før, og derfor er spiludvalget og antallet af markeder større, end det nogensinde har været før. Det giver fantastiske muligheder for os, som fornøjer os med fodbold betting.

Uanset, om du er hobbyspiller eller mere seriøs, kan du gøre meget for at gøre dig så skarp på fodbold betting som muligt. Få styr på de basale termer som betvalue og hvordan, du udregner det, og udvikl gode rutiner med din research. Og selvom det måske ikke er de sjoveste aspekter så sørg for at shoppe efter de bedste odds, før du spiller, og gør det til en vane at holde styr på din bankroll management.

På den måde optimerer du chancerne for, at fodbold betting rent faktisk forbliver en sjov hobby – og måske endda noget, du kan tjene en lille skilling på.

Sådan oddser du på fodbold FAQ

Vi slutter af med en sådan oddser du på fodbold FAQ. Her er nogle hyppige spørgsmål om fodbold betting.

Som minimum bør du have styr på skader og karantæner, holdenes form – også indbyrdes historik, kampprogram, seneste nyheder fra trupperne og betvalue i forhold til de udbudte odds.

Det er ikke svært at finde bookmakere med fodbold betting. Nogle af de populære herhjemme er Bet365, Unibet, Nordicbet og bwin.

Læs også vores artikler: