Den ultimative Bookmaker Sponsor Guide

Denmark

Lovlige bookmakere i Danmark

Betroet af brugerne

Opdatere på

Har du nogensinde undladt at bette hos Unibet, fordi de er sponsor af FCK? Eller sværger du til Betfair, fordi de støtter din yndlingsklub Brøndby? Vi giver dig et overblik over samarbejder mellem populære klubber og bookmakere.

Sportens og gamblingens verdener har tradition for at være tæt forbundne, og der bliver indgået alliancer mellem sportsklubber og bookmakere på kryds og tværs.

Se vores bookmaker sponsor guide.

Et af de største og mest kendte samarbejder mellem en bookmaker og en sportsklub var nok samarbejdet mellem online betting-firmaet Betfair og en af de mest succesfulde sportsklubber nogensinde, FC Barcelona.

Samarbejdet varede fra 2016-2019 og var kontroversielt, fordi det var en af de første sponsorer, der prydede Blaugranas trøje. Men hvad vil det egentlig sige, at en bookmaker er sponsor af en sportsklub eller et sportshold?

For sportsholdet er gevinsten indlysende: Cool cash og branding af deres klub. Bookmakerne ser ligeledes sponsoratet af en sportsklub eller et sportshold som en investering, de bruger til at føre marketingskampagne med.

Hvem sponsorerer min bookmaker?

Selvom det med den nye spillelov, der trådte i kraft ved årsskiftet 2012, for længst er blevet muligt for udenlandske bookmakere at indgå sponsoraftaler i Danmark, er det langt fra alle danske sportshold, der er sponsoreret af en bookmaker.

I lang tid var der faktisk tradition for snarere at indgå samarbejder med store koncerner som Arbejdernes Landsbank (Brøndby IF, FC Nordsjælland, AGF, DBU og DHF) og Unicef (tidligere sponsor af Brøndby IF). Det er dog begyndt at ændre sig.

Nogle bookmakere har således valgt at satse deres penge på en dansk klub. Nu, hvor Superligaen har gjort sin indmarch, er det værd at holde øje med, hvilke hold, der er sponsoreret af store bookmakere – det kan jo være, at din foretrukne bookmaker har nogle gode bonustilbud på dit hold – eller måske sponsorerer de ærkerivalerne?

Hvis du er fan af FCK, hvem skal du så oddse hos for at støtte din klub? Og hvis du er indædt modstander af Brøndby, hvilken bookmaker skal du så holde nallerne fra?

Hvis du er en af de 180.000 danskere, som følger med i de danske Superliga-kampe og måske ovenikøbet sætter pris på lidt ekstra spænding og er sprunget ud i live betting på Superligaen, så læs videre her.

I vores bookmaker sponsor guide giver vi dig nemlig et overblik over, hvilke danske klubber, der er sponsoreret af en bookmaker.

Bookmaker sponsorater i den Superligaen

Det er langt fra alle bookmakere, der sponsorerer klubber i Superligaen. Herunder har vi samlet en liste over de aktuelle sponsorater i Superligaen, og længere nede kan du læse lidt mere omkring nogle af sponsoraterne.

AaB: Oddset
Brøndby IF: Oddset
FC København: Unibet
FC Midtjylland: Oddset
Lyngby: SpreadEx
Randers: Oddset
Viborg: Mr. Green
1. Division: NordicBet
Herrelandsholdet: Oddset
Kvindelandsholdet: Oddset

Med hele fire Superliga-sponsorater samt sponsoratet for både herre- og kvindelandsholdet er Oddset i dén grad den mest flittige sponsor i dansk fodbold. Som vi skal se senere, varierer sponsoraterne dog meget i størrelse.

AaB: Oddset

Oddset var sponsor i AaB fra 2008-2020, men holdt så en kort pause frem til 2022. Pausen er dog slut, og Oddset er tilbage som partner.

Vi kan ikke sige, hvor meget den fornøjelse koster Oddset årligt, men vi kan se, at Oddset er platinpartner, hvilket er det næsthøjeste sponsortrin, man kan være på.

Brøndby: Oddset

Også Brøndby og Oddset indgik en sponsoraftale i 2022. Aftalen løber i første omgang til 2025 og gælder både for herre- og dameholdet. Derudover bliver Oddset Fanzone-partner i klubben.

FC København: Unibet

Hovedstadsklubben FC København og bookmakeren Unibet har en efterhånden lang fælles historik, der går helt tilbage til 2012. Unibet DK er Officiel Betting Partner for FC København, og frem til 2017 hed B-tribunen “Unibet-tribunen”.

I skrivende stund hedder den igen bare B-tribunen, men partnerskabet mellem de to er der altså ikke rykket ved.

FC Midtjylland: Oddset

FC Midtjylland og Oddset har også i længere tid arbejdet sammen – faktisk helt siden 2013. I 2021 valgte parterne at forlænge samarbejdet. Det vides ikke, hvor meget Oddset lægger på Heden, men aftalen var større end den foregående.

Lyngby: Spreadex

I modsætning til mange andre på listen er Lyngby ikke sponsoreret af Oddset. Det er derimod Spreadex, der poster penge i klubben. Aftalen går i første omgang fra 2022-2024.

Randers: Oddset

Også Randers har Oddset som sponsor. Her kan vi se, at Oddset er “Diamantsponsor”, og på deres hjemmeside kan vi se, at det koster minimum 250.000 kroner eksklusiv moms at blive.

Landsholdene: Oddset

Oddset sponsorerer (naturligvis) også både herre- og damelandsholdet i fodbold. Det gør de under parolen “Uanset hvad”.

Sponsorater i Premier League

Der er også masser af bookmaker sponsorater i Premier League. Og her er pengene selvfølgelig noget helt andet end herhjemme.

7 ud af de 20 Premier League klubber er sponsoreret i en eller anden grad af en bookmaker.

Crystal Palace (W88)
Leeds United (Sbobet)
Newcastle United (Fun88)
Southampton (Sportsbet)
West Ham United (Betway)
Wolverhampton Wanderers (ManBetX)
Brentford (Hollywoodbets)

Det er ikke alle klubberne, der har en bookmaker som hovedsponsor, men det har eksempelvis West Ham, der altså bærer Betway på maven.

Det er værd at bemærke, at ingen af de største klubber i Premier League har større bookmaker sponsorater. Det skyldes, at det stadig er et kontroversielt emne for mange.

Chelsea har tidligere haft samarbejder med bookmakere, blandt andre William Hill, men det er altså ikke tilfældet længere. Det samme gælder Arsenal, der tidligere var sponsoreret af Betsson, men det er altså heller ikke længere tilfældet.

Andre store sponsorater

Et af de firmaer, der har været mest aktive med sponsoraterne, er Bwin. Fra 2013-2017 sponsorerede de selveste Real Madrid, ligesom de tidligere har haft samarbejder med store klubber som Juventus, AC Milan, Manchester United og Marseille.

Det har i den grad været med til at styrke Bwins brand, og selvom det måske for nogle er kontroversielt, så har aftalerne været givtige for begge parter.

Så hvem skal du gamble hos, hvis du gerne vil støtte dit fodboldhold? Det kan til tider være uoverskueligt at følge med i, hvilke klubber der er sponsoreret af hvilke bookmakere, og det gœlder om at holde sig opdateret løbende.

Forhåbentlig har denne bookmaker sponsor guide været til hjœlp. Vi vil forsøge at opdatere guiden løbende.

For dig som better gœlder det selvfølgelig om at vinde, og hvis det kan gå op med, at din foretrukne bookmaker sponsorerer dit yndlings-fodboldhold, er det jo perfekt.

Det er dog nok alligevel de færreste gamblere, der helt vil udelukke en bookmaker, fordi de sponsorerer ærkefjenden. Man siger jo ikke nej til gode odds, gør man?