Den ultimative Bookmaker Sponsor Guide

Har du nogensinde undladt at bette hos Unibet, fordi de er sponsor af FCK? Eller sværger du til Betfair, fordi de støtter din yndlingsklub Brøndby? Vi giver dig et overblik over samarbjeder mellem populære klubber og bookmakere.

Sportens og gamblingens verdener har tradition for at være tæt forbundne, og der bliver indgået alliancer mellem sportsklubber og bookmakere på kryds og tværs.

Et af de største og mest kendte samarbejder mellem en bookmaker og en sportsklub er nok samarbejdet mellem online betting-firmaet Betfair og en af de mest succesfulde sportsklubber nogensinde, FC Barcelona. Samarbejdet trådte i kraft i 2016 og varer til udgangen af 2019. Men hvad vil det egentlig sige, at en bookmaker er sponsor af en sportsklub eller et sportshold?

For sportsholdet er gevinsten indlysende: Cool cash og branding af deres klub. Bookmakerne ser ligeledes sponsoratet af en sportsklub eller et sportshold som en investering, de bruger til at føre marketingskampagne med.

Hvem sponsorerer min bookmaker?

Selvom det med den nye spillelov, der trådte i kraft ved årsskiftet 2012, er blevet muligt for udenlandske bookmakere at indgå sponsoraftaler i Danmark, er det langt fra alle danske sportshold, der er sponsoreret af en bookmaker. Her er der snarere tradition for at indgå samarbejder med store koncerner som Arbejdernes Landsbank (Brøndby IF, FC Nordsjælland, AGF, DBU og DHF) og Unicef (tidligere sponsor af Brøndby IF).

Nogle bookmakere har dog valgt at satse deres penge på en dansk klub. Nu, hvor Superligaen har gjort sin indmarch, er det værd at holde øje med, hvilke hold, der er sponsoreret af store bookmakere – det kan jo være, at din foretrukne bookmaker har nogle gode bonustilbud på dit hold – eller måske sponserer de ærkerivalerne?

Hvis du er fan af FCK, hvem skal du så oddse hos for at støtte din klub? Og hvis du er indædt modstander af Brøndby, hvilken bookmaker skal du så holde nallerne fra?

Hvis du er en af de 150.000 danskere, som følger med i de danske Superliga-kampe og måske ovenikøbet sætter pris på lidt ekstra spænding og er sprunget ud i live betting på Superligaen, så læs videre her. I vores bookmaker sponsor guide giver vi dig nemlig et overblik over, hvilke danske klubber, der er sponsoreret af en bookmaker.

Bookmaker sponsorater i den Superligaen

Det er langt fra alle bookmakere, der sponsorerer klubber i Superligaen. Herunder har vi samlet en liste over de aktuelle sponsorater i Superligaen, og længere nede kan du læse lidt mere omkring nogle af sponsoraterne.

Landsholdet og Danske SpilEn af de mest synlige alliancer i dansk fodbold er samarbejdet mellem DBU og Danske Spil. Tidligere på året afbrød Dansk Boldspil-Union deres samarbejde med den store, engelske bookmaker Ladbrokes efter bare et år. Med Danske Spil har de dog fået en yderst stærk samarbejdspartner i ryggen, mener både Dansk Boldspil-Union og Danske Spil.

”Vi ser DBU som et rigtigt godt match for os, og vi har længe haft et ønske om at komme tættere på det danske fodboldlandshold. Vores mission er at være ”danskernes foretrukne spilleselskab”, og den mission passer perfekt sammen med et partnerskab med DBU”, har Niels Erik Folmann, adm. direktør i Danske Licens Spil udtalt på DBU’s egen hjemmeside.Samarbejdet mellem de to sværvægtere vil have fokus på at skabe indhold til fans og kunder på helt nye måder, har Folmann desuden fortalt. Aftalen løber fra 1. januar 2017 til og med EM-slutrunden i fodbold 2022, hvor Danmark vil være vært for fire kampe.FC Helsingør og NordicBetEt overraskende samarbejde mellem en dansk sportsklub og en stor bookmaker er partnerskabet mellem FC Helsingør og den nordiske bookmaker NordicBet.

NordicBet Sponsorerer FC Helsingør

Efter FC Helsingør rykkede op fra 1. Division meldte NordicBet sig på banen som hovedsponsor. Billede: Nordicbetblog.dk

NordicBet blev hovedsponsor hos FC Helsingør i juli 2017, og deres logo er at finde på klubbens spilletrøjer. Vi taler her om det største sponsorat, FC Helsingør nogensinde har modtaget. Men NordicBet er som bekendt en af de helt store kanoner og nøjes ikke med at skyde penge i et enkelt fodboldhold.NordicBet er også hovedsponsor for 1. Division, og med FC Helsingør som nyoprykkere fra 1. division til Superligaen giver sponsoratet af den nordsjællandske klub god mening.FC København og UnibetHovedstadsklubben FC København og bookmakeren Unibet har for nyligt forlænget deres succesfulde samarbejde, der havde sin begyndelse i 2012.Unibet vil derfor fortsat være Officiel Betting Partner for FC København, og den stemningsfyldte B-tribune vil bære navnet “Unibet-tribunen” frem til udgangen af 2017.Både hos FC København og hos Unibet er man meget tilfreds med, at samarbejdsaftalen fortsætter, og det må da også siges at være et fordelagtigt samarbejde for begge spillere, der er blandt de største i Danmark inden for henholdsvis sport og betting.Sponsoratet af FC København er et i en lang række af Unibet-sponsorater i dansk sport. Pt. sponsorerer Unibet også DHF (Dansk Håndbold Forbund), og tidligere har de sponsoreret HB Køge, Lyngby Boldklub og FC Midtjylland.Brøndby IF og BetfairBrøndby IF har de sidste par år haft Bet25 som hovedsponsor, men i 2016 skiftede de Bet25-logoet på brystet ud med Arbejdernes Landsbank. Bet25 blev dog som sponsor i klubben, men i sommeren 2017 blev de erstattet med Betfair.De næste tre sæsoner er Betfair officiel bettingpartner hos Brøndby IF. Det betyder, at vi kan forvente specielle kampagner omkring Brøndbys kampe i Superligaen. For Brøndbyfans betyder samarbejdet også, at der i mange kampoptakter på Brondby.com kommer til at være betting tips fra Betfair.Europæiske klubber og sponsor-aftalerDa det som nævnt langt fra er alle de danske sportshold, der har en bookmaker som sponsor, er det vœrd at nœvne alliancerne mellem de store udenlandske sportsklubber og bookmakere.

Sponsorater i Premier League

I de engelske fodboldklubber er sponsorater med store bookmakere også populære. Westham er for eksempel sponsoreret af Betway og Arsenal har Betfair som officiel sponsor. Real Madrid og BwinEt meget succesfuldt sponsorat er aftalen mellem den østrigske bookmaker-gigant Bwin og det spanske fodboldhold Real Madrid, som er aftalt fra 2013 til 2017. Som navnesponsor havde Bwin først eksklusive reklamerettigheder på klubbens trøjer, og som bettingkunde hos dem kunne man opnå gode fordele som for eksempel et møde med stjernerne fra Real Madrid.Samarbejdet har virkelig lønnet sig for Bwin, der i de seneste år har høstet et stort økonomisk overskud. Men nu er Bwin minsandten gået over til Real Madrids lokalrivaler Atletico Madrid, som nok også vil vise sig at være et succesfuldt samarbejde for begge parter. Bwin har desuden tidligere været betting partner for store klubber som Juventus, AC Milan, Manchester United, Marseille og FC Barcelona.FC Barcelona og BetfairSamarbejdet mellem Betfair og FC Barcelona har vi allerede nævnt som et af de største og mest succesfulde partnerskaber mellem en bookmaker og en sportsklub.Betfair og FC Barcelona arbejder for eksempel tæt sammen om branding-strategier, og således er Betfairs logo at se på FC Barcelonas hjemmebane, Camp Nous LED bannere, ligesom der også er et stort Betfair-logo at finde på holdets trøjer. Fans af Barcelona kan til gengœld ofte nyde godt af specielle betting-tilbud, hvis de er kunder hos Betfair. Det kan altså som better betale sig at holde øje med, hvem de store bookmakere sponsorerer. Du kan læse mere om Betfairs tilbud her.Hvem skal du bette hos, hvis du vil støtte dit hold?Så hvem skal du gamble hos, hvis du gerne vil støtte dit fodboldhold? Det kan til tider være uoverskueligt at følge med i, hvilke klubber der er sponsoreret af hvilke bookmakere, og det gœlder om at holde sig opdateret løbende.Forhåbentlig har denne bookmaker sponsor guide været til hjœlp. Vi vil forsøge at opdatere guiden løbende, men beklager selvfølgelig, hvis vi ikke får opdateret alle samarbejder mellem bookmakere og fodboldklubber.For dig som better gœlder det selvfølgelig om at vinde, og hvis det kan gå op med, at din foretrukne bookmaker sponsorerer dit yndlings-fodboldhold, er det jo perfekt. Det er dog nok alligevel de færreste gamblere, der helt vil udelukke en bookmaker, fordi de sponsorerer ærkefjenden. Man siger jo ikke nej til gode odds, gør man?

27 februar 2022

Sidst opdateret: for 4 minutter siden

18+ | Spil ansvarligt -  Test dig selv med Gamalyze! | Regler og vilkår gælder | StopSpillet - Ring til 70 22 28 25 | Udeluk dig via ROFUS | Alle links, der følges af symbolet *, er reklamelinks, der kan bidrage til sidens indtjening