Vildeste Væddemål

Denmark

Lovlige bookmakere i Danmark

Betroet af brugerne

Opdatere på

Nogle gange leder en drøm til en kæmpegevinst. Andre gange udviser gamblere en nærmest Nostradamusk evne til at spå om fremtiden. Vi har samlet en række af de vildeste væddemål, der nogensinde er blevet vundet. Hvis du har lyst til at prøve dit vildeste sportsvæddemål, kan du gøre det med hjælp fra nogle af bonusserne her: Comeon Bonus, Unibet Bonus & Betsson Bonus.

Kasper Schmeichel Danish football player
Da Schmeichel og Leicester vandt det engelske mesterskab, udløste det en byge vinderkuponer med nogle af de vildeste væddemål nogensinde i Premier League. Foto: Антон Зайцев CC-SA 3.0

Når drømme bliver til virkelighed

Guderne skal vide, at få ting er mere kedelige at høre om end andre menneskers drømme. Undtagelsen er Adrian Hayward. I januar 2006 lavede han et af de vildeste væddemål, da han drømte, at den daværende Liverpool-spiller, Xabi Alonso, ville score et mål fra sin egen banehalvdel.

Det så Hayward som et varsel, og han placerede derfor et væddemål på £200 til odds 125 på, at det ville ske. Til BBC forklarede Hayward, at han aldrig havde placeret så stort et væddemål, men det skulle vise sig at være en klog beslutning at bryde med normen.

For da Liverpool mødte Luton i FA Cuppen, sad Hayward med familien og kiggede med på skærmen. I Luton jagtede en udligning i slutningen af kampen, så deres målmand var rykket med op. Liverpools Alonso fik fat i bolden 10 meter fra midterlinjen og trykkede til.

Fra over 60 meters afstand hoppede bolden i mål til stor jubel hos Liverpool. Og til endnu større jubel i Hayward-husstanden. Væddemålet på £200 sikrede nemlig en gevinst på hele £25.000.

Når drengerøvshumor betaler sig

Da britiske Fred Craggs fra Yorkshire fejrede sin 60-års fødselsdag, besluttede han sig for som en joke at satse 69 pence på et akkumulator væddemål på 8 forskellige hestevæddeløb.

Det var af mange grunde et af de vildeste væddemål, vi har set. Hestene, som Craggs satsede på skulle vinde, blev valgt komplet tilfældigt, og et af de eneste parametre var, at der skulle være tale om heste med sjove navne, hvorfor Craggs blandt andre satsede på hesten Isn’t That Lucky og A Dream Come True!

Craggs havde faktisk ikke engang besværet sig med at holde øje med, om kuponen var gået hjem, før han dagen efter besøgte sin lokale bookmaker.

De kunne fortælle Craggs, at hans væddemål, som gav odds 2 millioner, såmænd var gået hjem. På grund af et loft på gevinster hos bookmakeren William Hill kunne Craggs ikke få den fulde gevinst på £1.380.000.

Han måtte således nøjes med en ren million pund, hvilket han dog også var ganske godt tilfreds med.

Da Leicester tog røven på fodboldverdenen – og bookmakerne

I 2014-2015 havde Leicester City kun lige reddet livet i Premier League takket være en fantastisk slutspurt. Så da de året efter tog hul på en ny sæson i en liga, hvor omkring 15 klubber havde et større budget, og hvor de største klubber kan bruge 10 gange så mange penge på spillere, var forventningerne fra bookmakerne, at de endnu engang skulle prise sig lykkelige, hvis de kunne overleve.

Derfor var bookmakerne rundhåndede med oddsene på Leicester, hvis der var jubeloptimister naive nok til at spille på Leicester til at vinde mesterskabet. Den britiske bookmaker William Hill gav således odds 5.000 på dét scenarie.

Skal vi forsøge at skitsere, hvor lav en sandsynlighed bookmakerne dermed vurderede, der var, for at Leicester ville vinde efter 38 kampe, kan vi tage udgangspunkt i faktatjekker-mediet Slates artikel om netop det mirakuløse mesterskab.

Hvad har William Hill da ellers tilbudt odds i det luftlag på? Jo, for eksempel at Barack Obama ville springe ud som cricketspiller for England. Eller at Loch Ness uhyret viser sig at eksistere.

Faktisk er der ifølge videnskaben en 1/3000 risiko for, at en amerikaner bliver ramt af lynet i løbet af sit liv. Det vil altså sige, at risikoen for at blive zappet blev vurderet til at være 60% større end sandsynligheden for, at Leicester kunne vinde.

Bookmakerne må til lommerne

Så da de nærmeste forfølgere Tottenham med to runder igen smed point og dermed ikke kunne nå Leicester, stod det klart, at Kasper Schmeichel, Ngolo Kanté, Riyad Mahrez, Jamie Vardy og co. havde stået det for nok største chok i fodboldverdenen på denne side af årtusinde. Dermed måtte William Hill og de andre bookmakere til lommerne.

For der var trods alt nok fans og fodbold romantikere, der havde smidt en lille mønt på Leicester. En af dem var Leicester-fanen Leigh Herbert, der smed £5 i en brandert, og altså vandt omkring en kvart million danske kroner på væddemålet.

En anden mand, Mandy Clarke, smed som en joke det dobbelte, og kunne altså grine af sin joke hele vejen ned til banken, hvor det, der svarer til en halv million danske kroner, lå og ventede.

Den største vinder blev dog en spiller, der eller havde måttet nøjes med odds 2000, da han først foretog sit væddemål i oktober. Han spillede nemlig hele £100, hvilket altså gav en gevinst på £200.000.

I alt vurderede William Hill, at de måtte udbetale £3 millioner på baggrund af Leicesters mesterskab, og for samtlige bookmakere vurderes beløbet at have ligget et sted mellem £8-20 millioner.

Barnebarnet betaler tilliden tilbage med renter

Der var tale om et ægte langtidsvæddemål, da Peter Edwards i 1998 satsede £50 på, at hans dengang 1-årige barnebarn, Harry Wilson, en dag ville komme til at repræsentere Wales’ fodboldlandshold.

15 år senere, nærmere bestemt i oktober 2013, havde Peter Edwards altså mere end én grund til at glæde sig, da barnebarnet trådte på banen i Wales’ venskabskamp imod Belgien.

Ikke blot var det en stolt stund for familien; Edwards havde fået astronomiske odds 2500 på væddemålet. Derfor kunne han stikke £125.000 i madrassen.

Harry Wilson har siden fået flere end 30 yderligere kampe for landsholdet

Spilleren, der forvandlede 3 kroner til 5 millioner

Da Bayern München i 2001 spillede Champions League finale mod spanske Valencia, var deres allerstørste fan for en enkelt aften britisk. Og tilmed Manchester United-fan. Tyskerne skulle nemlig vinde, hvis britiske Mick Gibbs skulle vinde.

Og efter 1-1 i ordinær spilletid var spændingen ubærlig, da det hele skulle afgøres på straffespark. Især da tyskerne brændte deres første spark. Efter at begge mandskaber havde sparket hele syv gange, kom CL-titlen imidlertid endelig i hus for Effenberg og co.

For Gibbs betød det, at et enormt væddemål kom i hus. Han havde nemlig satset 30 pence på en akkumulator kupon på i alt 15 kampe. På kuponen var der væddemål på kampe fra i alt fem engelske ligaer, tre skotske og et par kampe fra cricket og rugby.

Med andre ord en buffet af dimensioner og med lidt godt fra alle afkroge af spilmarkedet. Med Bayern Münchens sejr faldt den sidste brik på plads, og væddemålet, der gav vanvittige 1.666.666 gange pengene igen, forvandlede Gibbs’ 30 pence til £499.999.

Læs mere om de relaterede emner:

Xabi Mr. Phillip Chambers

Fra 60 meters penge sparkede Liverpools Xavi et af de vildeste væddemål hjem til en heldig spiller. Foto: Mr. Phillip Chambers

Manden der forudså VM’s største chokresultat

Vi bliver i det tyske og vrider lige endnu en tommel rundt i det gabende sår, der er Brasiliens 1-7 nederlag på hjemmebane i VM-semifinalen mod Tyskland i 2014. For selvom kampen chokerede enhver fodboldfan verden rundt, kom det tilsyneladende ikke lige så meget bag på en heldig spiller derude.

I hvert fald spillede en gambler ikke blot på, at Tyskland ville vinde med 7-1; han spillede også på, at Sami Khedira ville score. Begge dele fik han ret i, og dermed kunne han se sit £20 væddemål forvandles til en gevinst på £46.000.

Faktisk er dette væddemål måske mest med på listen over de vildeste væddemål, fordi manden kun fik odds 2300 på det skøre væddemål.

Hvor manden utvivlsom var glad for resultatet, var det samme ikke tilfældet for brasilianerne. Faktisk fødtes hele to udtryk ud af ydmygelsen: mineirazo, der betyder “national skam”, og den simple “7-1”, som man i dag siger i Brasilien, når alt fejler, og man har mistet alt håb…

3 x 7-0? Smal sag

London-baserede Steve Sales er måske en af de få, der ikke var synderligt imponeret af spådommen på kampen mellem Brasilien og Tyskland. I hvert fald satsede han i 2016 på, at både Inverness, Dundee og Ross County ville vinde 7-0 i deres respektive opgør i anden runde af den skotske Liga Cup.

Den 54-årige Sales havde nærmest ingen viden om skotsk fodbold, så hvorfor det overhovedet faldt ham ind at placere dét væddemål, aner vi ikke. Hvad vi ved er til gengæld, at alle tre væddemål gik hjem. Det betød, at hans indsats på £1,40 kastede en gevinst på £60.000 af sig.

Sales ramte dermed en kupon til rundt regnet odds 42.857. Bum.

1 kølig million pund for en femmer

Flere af de vildeste væddemål på denne liste er kendetegnet ved, at spillerne (desværre) satsede små beløb. Dermed er gevinsterne i sagens natur også i flere af tilfældene måske ikke små, men i hvert fald af en størrelse, hvor man kunne ønske på spillernes vegne, at de havde smidt bare et par pund mere, så de for alvor kunne få smidt nogle millioner i nakken.

Det er ikke tilfældet hos Daman Chick, selvom han faktisk også kun satsede £5 på sin vilde kupon. Samme år, som landsmanden Sales forudså storsejrene i den skotske pokal, må Daman Chick have fået et syn fra en anden verden.

I hvert fald spillede han inden EM-finalen mellem Frankrig og Portugal ikke blot på, at Portugals Eder ville score kampens enlige mål; han satsede også på, at målet ville falde i kampens 109. minut.

Da han ramte begge hændelser lige i røven, som man siger, vandt Chick en kølig £1 million. Om han er det mest distræte eller nonchalant menneske skal vi ikke kunne spå om, men Chick opdagede tilmed først, at han havde vundet, tre dage efter, kampen var blevet fløjtet af.

Et mål i overtiden sikrede en million dask

Engelske Brian Matthews sendte forhåbentlig en buket blomster til hollandske Marten de Roon tilbage i 2016. 48-årige Matthews havde nemlig – noget vovet – satset på, at Middlesbrough ville få point ude mod giganterne Manchester City.

Og det så ikke ud til at blive tilfældet, da stadionuret havde rundet 90 minutter. Men de Roon dukkede op i overtiden og headede et indlæg i nettet, der sikrede 1-1 på falderebet.

Matthews havde givetvis bidt neglene til blods, da udligningen faldt. Kampen var nemlig den sidste på en 15 kamps kupon til et samlet odds på 7.500. Da Matthews havde væddet £15, kunne han altså hæve en gevinst på £112.500 eller omkring 1 million danske kroner.

Med pengene kunne en lykkelig Matthews fortælle, at der nu både var råd til at købe drømmebrylluppet, en ny bil og betale sit lån af. Tak til de Roon!

Når man ved, hvornår man skal stoppe

De fleste af de vildeste væddemål på denne liste er utrolige langskud, der på magisk vis gik hjem. Men vi har også fundet plads til at par historier med folk, der scorede den store gevinst ved at udvise mådehold og tage til takke med lidt mindre.

En af dem var en anonym spiller, der havde spillet på en kupon på hele 22 kampe. 17 af dem var allerede gået hjem, og en af de mere sikre kampe på kuponen, FC Barcelona hjemme mod ærkerivalerne Real Sociedad, skulle til at gå i gang.

Men kort før kickoff, besluttede den forudseende better at benytte sig at “luk væddemål”-funktionen og låse kuponen, inden de sidste 5 kampe skulle afvikles. Han måtte dermed se en potentiel gevinst på £1,5 millioner skrumpe ind til £53.000.

Det kunne man mene ville give anledning til en del tabt nattesøvn. Men knap to timer senere kunne manden ånde lettet op. FC Barcelona led et choknederlag på Camp Nou, og havde manden ikke cashet ud tidligt, ville han i stedet han stået med et rundt 0 for kuponen.

Livebet lir til millioner

Et andet af de vildeste væddemål nogensinde fandt sted, da en mand ramte den klokkerent på ikke ét, ikke to, men hele otte forskellige livebet væddemål foretaget inden for blot 20 minutter på en travl fodbold-lørdag tilbage i 2014.

Alle otte kampe var i sin slutfase, da manden ramte den ene efter den anden forudsigelse til perfektion. Blandt de mere vilde spådomme satsede han på, at West Ham, der var bagud 2-0 på udebane mod Stoke, ville komme tilbage i kampen og sikre sig en uafgjort.

Væddemålet gik hjem, og det samme gjorde altså syv andre spådomme, der tilsammen sikrede manden en gevinst på £650.000 eller rundt regnet 6 millioner danske kroner. Sådan kan man også sikre sig en god weekend.

Et mini bet til store penge

Vi har udtrykt ærgrelse over, at flere af de vildeste væddemål på vores liste ikke blev foretaget med en lidt større indsats, så bookmakerne virkelig kunne få grå hår. Men få kan måle sig med den anonyme brite, der i 2016 spillede på en række landskampe, herunder flere VM-kvalifikationskampe.

Vi ved faktisk ikke, hvor mange kampe manden i alt spillede på, men oddset på hans akkumulator kupon nåede op på svimlende 820.728 (!), så han har uden tvivl haft travlt. Blandt de mere nervepirrende kampe på kuponen var Armenien hjemme imod Montenegro – i øvrigt i samme gruppe som Danmark.

Montenegrinerne var gået til pause med en 0-2 føring, og da betteren havde spillet på hjemmeholdet, så det sort ud. Men på et forrygende comeback i 2. halvleg – herunder sejrsmålet scoret i kampens overtid – lykkedes det Armenien at slide en 3-2 sejr hjem, der samtidig reddede kuponen.

Når manden i dag ikke render rundt med en formue på størrelse med en russisk oligarks, skyldes det indsatsen. “Staklen” satsede nemlig blot 25 pence – omkring 2 danske kroner – og vandt dermed omkring £205.000.

Bevares, det er da heller ikke en ubetydelig sjat, men mon ikke han sidenhen har ønsket, at han havde smidt bare en tier eller tyver.

1 krone bliver til en vielsesring

Vi slutter vores gennemgang af de vildeste væddemål af med en af de sødere historier. Amerikanske Kevin Maselli havde i 2019 satset 14 cents – omkring 85 øre – på et utal af væddemål på syv forskellige kampe i den amerikanske college basketball division NCAA.

Da oddset blev gjort op, lød det på omkring 96.000 gange pengene igen. Det vilde væddemål gik hjem, og adspurgt om, hvad han ville bruge gevinsten på $1.345,78 på, svarede han, at de skulle gå til en forlovelsesring til sin kæreste.

Det er en mand med prioriteterne på plads.